banner102

Motorlu el arabası yaptılar

Ordu Üniversitesi Motor Araçları ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü’nde okuyan Taner Güneş ve demirci ustası Hakan Bakırcı'nın yaptığı motorlu el arabası ilgi görüyor.

Motorlu el arabası yaptılar
Ordu Üniversitesi Motor Araçları ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü öğrencisi Taner Güneş, bu projeyi ilk başta şaka olarak düşündüklerini belirterek, “Ben Endüstri Meslek Lisesi'nde elektronik bölümü okudum. Liseyi bitirdikten sonra Ordu Üniversitesi Motor Araçları ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü’nü kazandım. Bizim bir proje ödevimiz vardı. Ne yapsak diye düşünürken bisiklete motor takmayı düşündük, onu bir başka arkadaşımız yapmıştı. Ben de Hakan ağabeyimin yanına geldim, ne yapsak diye şakalaşırken ‘el arabasına taksak nasıl olur’ diye ve sonra hocama sordum. Hocam ‘hemen tak getir’ dedi. Ben de Hakan ağabeyimin yanına geldim ve yapmaya başladık, güzel oldu. Bu proje sayesinde yüksek not alarak geçtim. Bayağı bir ilgi ve beğeni gördü. Afyon Çay Meslek Yüksekokulu bizim çalışmayı gördü ve bizi oraya davet ederek, 3 gün konakladık. Orada 3 dalda birincilik aldık” dedi.
Demirci ustası Hakan Bakırcı ise, yaptıkları motorlu el arabasının ardından kendisini arayanların olduğunu ve “Fındık bahçelerinde fındık çuvalı taşıyabilir miyiz?” şeklinde soruların yöneltildiğini söyledi. Bu ürünle fındıkların taşınabileceğini belirten Bakırcı, bu konuda üretim yapmayı düşündüğünü ve ilk üretimi kısa sürede tamamlayacağını kaydetti. Bakırcı, “12 yıl boyunca bisiklet ve motosiklet işleriyle uğraştım. Bisiklete rağbet olmadığı için o işi bıraktım, sonra demir işine başladım. Çok şükür bu işle hayatımıza devam ediyoruz. Bir gün Taner yanıma geldi. ‘Ağabey bir şeye motor takmamız lazım. Biz bisiklete karar verdik’ dediler. Tabi bunlar işi aksatınca başkaları yapmış. Sonra biz başka bir şey düşünürken bir el arabası aldık. Okulun da bize gönderdiği motorla az çok bir şeyler yaptık. Yaptığım ürünümden memnunum. Malzeme aldık. Yaklaşık 10 gün içinde başlamayı düşünüyoruz. Burası Karadeniz, fındık yatağı bol olduğu için köylülerin fındık çeker mi sorusuna karşılık yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0