banner101

MHP’lilerden BEDAŞ önünde eylem

MHP İstanbul İl Teşkilatı üyesi bir grup, elektrik faturalarında 'kayıp kaçak bedeli' olarak yer alan ücretin yasal faizi ile birlikte iade edilmesi için BEDAŞ önünde eylem yaptı.

MHP’lilerden BEDAŞ önünde eylem
 MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve beraberindeki partililer, BEDAŞ önünde toplandı. Yanlarında getirdikleri elektrik faturalarıyla eylem yapan grup basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, İstanbul’da yaklaşık 5 milyon abone bulunduğunu belirterek, “Elektrik faturasının bedelinin yüzde 10’u kayıp kaçak bedel adı altında alınıyor. Yargıtay’ın kararından sonra faturalarda kayıp kaçak bedelini kaldırdılar.

Elektrik fiyatına zam yapılmamasına rağmen yüzde 110 artışlı bir fatura geldi. Keyfi fiyatlandırma ve uygulama yapılıyor. Sayaç okuma bedeli, iletişim sistemleri, hizmet bedeli, TRT payı, enerji fonu adı altında fatura haksız yere şişiriliyor. Elektrik idaresi vatandaştan aldığı elektrik parasının dökümünü vermemektedir. 10 yıl geçmişe yönelik iade etme durumu varken son 1 yılın dökümünü veriyorlar. Kanuna ve vatandaşa karşı hile yapılıyor” dedi. Karataş, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını sözlerine ekledi.
Yapılan açıklamanın ardında MHP İstanbul İl Teşkilatı avukatları BEDAŞ’a dilekçe bıraktı. Grup daha sonra sessizce dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0