banner101

Meteoroloji'den 'sağanak yağış' uyarısı

Türkiye'nin büyük bir bölümünde önümüzdeki 5 gün boyunca yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den 'sağanak yağış' uyarısı
 Hava sıcaklıklarında da hissedilir düşüşler yaşanacak. Türkiye'nin bugün akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisine girmesi bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yurdun batı kesimleri bugün akşam saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek.

YAĞIŞLAR FIRTINAYA DÖNEBİLİR

Akşam saatlerinden sonra güney Ege kıyıları ve Batı Akdeniz kıyılarında başlayacak yağışların yarın Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de devam etmesi bekleniyor. Yağışların Marmara'nın batısı (Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir'in batı ilçeleri ), Kıyı Ege'de ( İzmir ve Aydın) kuvvetli (20-50mm) , Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100mm üzeri) olması bekleniyor. Rüzgarın; yurdun batı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yurdun batı kesimlerden itibaren hissedilir derecede sıcaklık düşüşü (6 ila 8 derece) gözlenecek.

ANTALYA'YA 'AŞIRI' YAĞIŞ UYARISI

Cuma günü ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu dışındaki tüm bölgelerin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ege kıyılarında (İzmir ve Aydın) kuvvetli (21-50 mm) , Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100mm üzeri) olması bekleniyor. Cumartesi günü de etkili olacak olan yağışların, Batı kesimlerde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (20-75mm) , Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'da kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Yağışların, Pazar ve Pazartesi günü ülkenin büyük bir bölümünde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0