Memur-Sen'den Çin'e tepki

Denizli Memur-Sen üyeleri Delikliçınar Meydanında basın açıklaması yaparak, Çin mallarını boykot etmeye çağırdı.

Memur-Sen'den Çin'e tepki
banner98
 Memur-Sen, Doğu Türkistan'da yaşanan zulmü protesto etmek için Delikliçınar Meydanı’nda eylem yaptı. Memur-Sen tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan eyleme Denizli Memur-Sen İl Başkanı Osman Tavşan ve Memur-Sen üyeleri katıldı.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Osman Tavşan, 15 gündür devam eden zulme artık dur denmesi gerektiğini ifade ederek, "15 gündür Çinli faşist askerler bölgeyi tamamen kuşatma altına aldı. Yüreğimiz yaralı gönül rahatlığıyla iftar yapamıyoruz. Türkistan'da oruç tutmakta yasak başörtülü kadınlar taciz ediliyor. Keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kuran eğitimi engelleniyor, 500 bin üzerinde çocuk zorla ideolojik eğitime tabii tutuluyor. Çin Hükümeti, farklı Türkçe lehçeleri konuşan yerli halkı Çinceyi kullanmaya zorlayarak Çinceyi kullanmaya zorluyor. Mal varlıklarına keyfi bir şekilde el konuluyor. Seyahat özgürlükleri kısıtlanıyor. Türkistanlı kadınlar plan dışında hamile kaldığında hamileliklerinin son günü dahi olsa mecbur kürtaja tabii tutuluyor. Bu hukuksuzluklara, zulümlere, yasaklara ve baskılara itiraz edenler evlerinden alınıyor, demokratik eylem hakkını kullananlar sokak ortasında öldürülüyor. İşkenceler ve idamlar aralıksız sürüyor" dedi.
Doğu Türkistan'daki yapılan zulme karşı tüm vicdan sahiplerini ayağa kalkmaya çağıran Tavşan şunları kaydetti:

"Çin zulmü son bulana kadar bir daha oturmamaya davet ediyoruz. Bugün Çeçenistan Ruslardan gördüğü zulmü Doğu Türkistanlılar Çinlilerden görmemektedir. Doğu Türkistan sorunu sadece Uygurların bir sorunu olarak görülmemeli ve vicdan sahibi insanlar bu meseleyi sahiplenmelidir. Doğu Türkistan'daki vahşet, soykırım protesto etmek için boykot çağrısı yapıyoruz. Haydi ilk önce boykot ile başlayalım Çin mallarına yönelik kapsamlı bir boykotla, yaşananların hesabını sormaya başlayalım. Çin mallarına hayır diyerek tepkimizi gösterelim."  

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0