banner101

Mehmetçik köylüler için seferber oldu

Muş'ta önceki gün fırtına sonucu elektriği kesilen 8 köy ile 11 mezra için Mehmetçik'ten destek alan VEDAŞ ekipleri 8 saatlik yürüyüş sonrası ulaştıkları bölgede zorlu şartlarda çalışarak, elektrik sorununu çözdü.

Mehmetçik köylüler için seferber oldu

Muş Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Şah Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelerinde 4 köy ve 18 mezra yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Doğu Anadolu'da Bölgesi'ndeki kış
Muşta önceki gün fırtına sonucu elektriği kesilen merkeze bağlı Üçevler grubundaki 8 köy ile 11 mezra için Mehmetçik'ten destek alan Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) ekipleri Kozma Dağı bölgesine 8 saatlik zorlu yürüyüş sonrası ulaştı. Elektrik kablolarını onarmak amacıyla 25 kilometrelik elektrik hattında zorlu koşullarda çalışma yürüten ekipler, çalışmanın ardından köylere elektrik sorununu çözdü. ( Sabri Yıldırım - Anadolu Ajansı )
21.01.2018 Sabri Yıldırım
1 / 23

Yüksek kesimlerdeki köy yollarının açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığını ifade eden Şentürk, kapalı köy yollarını en kısa sürede ulaşıma açacaklarını aktardı.

25 kilometrelik elektrik hattında zorlu çalışma

Fırtına sonucu elektriği kesilen merkeze bağlı Üçevler grubundaki 8 köy ile 11 mezra için Mehmetçik'ten destek alan Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) ekiplerinin Kozma Dağı bölgesine 8 saatlik zorlu yürüyüş sonrası ulaştığını aktaran Şentürk, yoğun kar yağışı ve fırtınanın zarar verdiği elektrik kablolarını onarmak amacıyla 25 kilometrelik elektrik hattında zorlu koşullarda çalışma yürüttüğünü söyledi. Şentürk, şöyle konuştu:

"Şu anda bulunduğumuz mevkide ekiplerimiz bu arızayı onardı. Grup köy yollarımıza enerjiyi vermiş durumdayız. Her zorluğa rağmen vatandaşlarımızın enerji ihtiyacını karşılamak için gereken her türlü çalışmayı zor şartlar altında da olsa yapmaktayız, arazinin ağır kış şartlarında vatandaşlarımıza enerji vermek için kar, kış demeden çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."  

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2018, 19:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0