banner102

Mehmet Görmez gençlere seslendi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Namaz Müslümanların Miracıdır. Yüce Rabbimiz günde 5 defa her mümin kuluna kendisiyle konuşabilme imkanını lütfetmiş, miraca çıkma imkanı sunmuştur. Sevgili gençler kendinizi günde 5 defa miraca çıkmaktan mahrum bırakmayınız” dedi.

Mehmet Görmez gençlere seslendi
 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Yüce Rabbimiz birbirini öldürerek aşağıların aşağısına düşen coğrafyamıza, İslam’ın yüce değerleri ile yeniden yücelmeyi, yükselmeyi, izzeti lütfetsin" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Miraç Kandili dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ahmet Hamdi Akseki Cami'inde düzenlediği programa katıldı. Programda konuşma yapan Görmez, “Namaz Müslümanların Miracıdır. Yüce Rabbimiz günde 5 defa her mümin kuluna kendisiyle konuşabilme imkanını lütfetmiş, miraca çıkma imkanı sunmuştur. Sevgili gençler kendinizi günde 5 defa miraca çıkmaktan mahrum bırakmayınız” ifadelerini kullandı.

Hz. Peygamber’in Mekke’de Senet-ül Hüzün adı verilen bir yıl geçirdiği dönemde miraca yükseldiğini söyleyen Görmez, şöyle konuştu:

“Sevgili Peygamberimiz (s.a.v), Mekke’de bir yıl var ki ona Senetül Hüzün adını veriyoruz. Allah resulü, hakikati adaleti insanlara tebliğ etmek için büyük zorluklarla karşılaşmıştı. Himayesi, hamisi Hz. Hatice validemizi ebediyete uğurlamıştı. İkinci hamisi Amcası Ebu Talip vefat etmişti. Taif’i ziyaret etmiş ama Taif’ten taşlanarak geri gönderilmişti. Yine de Taifliler için 'Allah’ım bunlar cahil bilmiyorlar. Onun için bunları affet' diye dua ediyordu. Böyle bir atmosferde yüce Rabbimiz, efendimizi bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya ve oradan da ayetlerini müşahede etmek üzere sonsuzluğa uruç etmişti. Birinci hadiseye biz 'İsra' ikincisine de 'Miraç' adını veriyoruz."

Görmez, Miraç Kandili’nin mesajları üzerinde durulması gerektiğini vurgulayarak, “Hz. Ebubekir gibi, ‘Mademki efendimiz söylüyor, öyleyle şüphesiz tasdik ettim’ diyerek Miraç'ın biz müminler için mesajları üzerinde durmalıyız. Miraç'ın birinci mesajı; biz Müslümanların Rabbimizin verdiği ruhumuzun imkanlarıyla nasıl yüceleceğimizdir. Miraç bize yücelme ve yükselme yollarını gösteriyor. Miraç bize yücelmeden ilerleyemeyeceğimizi gösteriyor. İsra Suresi'nin ilk ayetini hocalarımız okudu, birde ben okuyayım. 'Her şeyden münezzehtir Rabbimiz. O kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya götüren ayetlerimizi, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’yı, ve ayetlerimizi müşahede etsin diye götürdük’ Ayette 'peygamberini götürdü' demiyor. 'Kulunu götürdü' diyor. Bununla bizlere şu mesaj veriliyor: 'Sakın Hristiyanların hatasına düşmeyin. O göklere çıktı diye, onu beşer üstü göstermeye kalkışmayın. O Allah'ın kuludur. Peygamberdir, bütün alemlere rahmet olarak gönderilmiştir ancak Allah'ın kuludur.' Şehadete biz onun bir kul olduğunu yerleştirmişiz. Bu bize her kulun miraca çıkma imkanı olduğunu gösteriyor" diye konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0