banner102

Lice’deki operasyonda 6 ton toz esrar ele geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde MİT, jandarma ve polisin ortak düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, 6 ton toz esrar ile 1 adet M-16 silah ele geçirildi.

Lice’deki operasyonda 6 ton toz esrar ele geçirildi
 Edinilen bilgilere göre, Lice ilçesine bağlı Bağlan köyünde bu sabah saatlerinde MİT, jandarma ve polis ekipleri tarafından hava destekli uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 6 ton toz esrar ve 1 adet M-16 silah ele geçirildi.

Köyde yapılan çalışmalarda, aranır durumda olan bir kişi de gözaltına alındı. 

 DİYARBAKIR VALİLİĞİ’NDE UYUŞTURUCU OPERASYONU AÇIKLAMASI

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Bağlan köyünde bu sabah düzenlenen uyuşturucu operasyonun detaylarını açıklayan Diyarbakır Valiliği, operasyonda 6 ton esrar ele geçirilmesinin yanı sıra, bir süre önce Hani Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait gasp edilen aracın bulunduğunu bildirdi. 

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı'nın ayrı istihbari çalışmaları kapsamında Lice ilçesi Bağlan köyünde uyuşturucu operasyon düzenlendi. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, operasyonda 6 ton toz esrar, kamuya ait daha önce gasp edilen bir aracın ele geçirildiği belirtildi. Operasyon esnasında güvenlik güçlerine yapılan silahlı saldırıda bir askerin yaralandığı ifade edilen açıklamada, "İcra edilen operasyonel faaliyet kapsamında, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçundan aranan 1 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış. Arazide farklı noktalarda 6 ton toz esrar,1 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 30 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, Hani Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait gasp edilen araç ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. Operasyon emniyeti için görevli birliklere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda bir askeri personel ateşli silahla hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır" denildi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0