banner101

Lavrov: 'İsveç NATO’ya katılırsa askeri önlemler alırız'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, İsveç Dagens Nyheter gazetesine verdiği röportajında, 'İsveç NATO’ya katılırsa, sınırlarımızı müttefiklerimizle paylaşmayı da dikkate alarak, askeri ve teknik önlemler alırız' dedi.

Lavrov: 'İsveç NATO’ya katılırsa askeri önlemler alırız'
 Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, İsveç Dagens Nyheter gazetesine verdiği röportajında İsveç’in NATO’ya dahil olmasına değindi. Lavrov, NATO’nun askeri kanadına İsveç’in dahil olması halinde Rusya’nın önlem almaya zorlanacağını ifade ederek, “Her ülke güvenliğinin nasıl olmasına karar verme hakkında sahiptir. Ancak, askeri yapı Rusya sınırına yaklaşırsa gerekli askeri-teknik önlemi alırız” dedi. Rusya Dışişleri Bakanı bu konuda ne gibi önlemler alınacağının sorulması üzerine, bunun ordunun, Savunma Bakanlığının ve Rusya Genel Kurmay Başkanlığının görevi olduğunu ifade ederek, NATO’nun Rusya’yı “sıcak” bir şekilde durdurmaya karar vermesi halinde askeri kurumların ne yapılacağını bildiğini ifade etti.

Lavrov, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “İsveç NATO’ya katılırsa, sınırlarımızı müttefiklerimizle paylaşmayı da dikkate alarak, askeri ve teknik önlemler alırız. NATO’yu her zaman bize doğru olan genişlemesi konusunda uyardık. Bunu anlamak zorundasınız. Askeri altyapı sınırımıza yaklaşırsa, karşılık veririz” dedi.
Rus Lider, Ukrayna’nın Rus yanlısı eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in ülkede çıkan çatışmaların ardından görevden ayrılarak Rusya’ya kaçması ve Rusya’nın Kırım’ı ilhakının ardından iki ülkenin ilişkilerinin bozulması konusunda İsveç’i suçladı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0