Kokaini kaçıramayınca minibüsü yaktılar

Şili'den aldıkları uyuşturucuyu Türkiye'ye sokmaya çalışan zehir tacirleri, Gümrük Muhafaza ekiplerine takıldı. Uyuşturucuyu Türkiye'ye sokamayan zanlıların, kaçakçılık için kullandığı minibüsü de yaktığı ortaya çıktı.

Kokaini kaçıramayınca minibüsü yaktılar
banner98
 Gelen bir istihbarat bilgisini değerlendire İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü konu ile ilgili çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda, Şili’den geldiği belirlenen bazı kontrplak yüklü konteynerlere uyuşturucu getirileceği yönünde bir bilgiye ulaşıldı. Ekipler bilgilerine ulaştıkları konteynerlerin liman sahsında olduğunu belirledi.

Riskli olarak değerlendirilen konteynerler x-ray araç ve konteyner tarama sistemine sevk edilerek taramaya alındı. Yapılan taramalar sonucu konteynerler içerisinde herhangi bir şüpheli yoğunluğa rastlanılmamasına rağmen, konteynerlerden birinin mühür numarasının beyan edilenden farklı olduğu görüldü. Bunun üzerine eşyalar, tam tespit işlemi yapılmak üzere sahaya indirildi. Yapılan arama ve tespit işleminde de bir şey bulunamadı.

Durumdan şüphelenen ekipler, limanda kullanılan kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Belirlenen konteynerlerin hareketleri geriye dönük olarak analiz edildi.

Yapılan incelemede, beyaz bir minibüsün konteynerlere yanaştığı, minibüsteki iki kişinin açtıkları konteynerden iki adet çanta aldığı fakat bu çantaları alınan tedbir sebebi ile sahadan çıkaramayacaklarını anlayarak sahada bekleyen bir TIR’ın altına bıraktıkları tespit edildi. Aracın yanına giden ekipler söz konusu çantaları bulunduğu yerden alarak aramaya tabi tuttu. Yapılan incelemede iki adet çanta içinde çok sayıda siyah paket olduğu görüldü. Paketler için test kiti ile yapılan ön analizde uyuşturucu maddelerden kokain uyarısı alındı. Ele geçirilen 50 kilo 500 gram kokainin 12 milyon 500 bin TL değerinde olduğu belirlendi. Uyuşturucu maddeye savcılık talimatları doğrultusunda el konuldu.

Kaçakçılık için kullandıkları minibüsü yaktığı belirtilen 5 zanlı, gözaltına alınarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0