banner101

Kız arkadaşını ve kendini 50 metrelik uçurumdan ölüme sürükledi

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, 19 yaşındaki Yavuzhan Geboloğlu, tartıştığı kız arkadaşı 20 yaşındaki Gizem Şolpan’ı saçında sürükleyerek zorla bindirdiği otomobili yaklaşık 50 metre yükseklikteki falezlerden denize sürdü. İki sevgili 50 metrelik falezlerden düşerek feci şekilde can verdi.

Kız arkadaşını ve kendini 50 metrelik uçurumdan ölüme sürükledi
 Olay,  Şirinyalı Mahallesi Eski Lara Yolu’nda meydana geldi. Araçla falezlerin yanındaki boş araziye gelen Yavuzhan Geboloğlu ve kız arkadaşı Gizem Şolpan, henüz belirlenemeyen nedenle tartıştı. İkilinin tartışması büyüyünce Gizem Şolpanl, otomobilden inmek ve gitmek istedi. İddiaya göre Gizem Sopal’ın gitmesine izin vermeyen Yavuzhan Geboloğlu, kız arkadaşının saçından tuttu ve sürükleyerek araca bindirdi. Direksiyona geçen Yavuzhan Geboloğlu, iddiaya göre kız arkadaşının araçtan inmesine de izin vermedi. Araca zorla bindirilen Gizem Şopal, çevredekilerden yardım istedi. Aracın direksiyonunda bulunan Yavuzhan Geboloğlu, kız arkadaşının bağırmasına aldırış etmeden 07 DDA 03 plakalı otomobili hızla falezlerden denize doğru sürdü. Yaklaşık 50 metre yükseklikten uçan otomobil, denize ulaşmadan kayalıklara düştü.

İki sevgili feci şekilde can verdi
olayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri geldi. Aracın denizde olduğunu gören ve aracın olduğu noktaya ulaşamayan ekipler, deniz polisi ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’ndan yardım istedi. Denizden botla olay yerine ulaşan ekipler, Gizem Şolpan ve Yavuzhan Gebeloğlu’nun yaşamını yitirdiğini belirledi. Ekipler Gizem Şolpan’ın cenazesini araçtan çıkartırken, bota alarak Kaleiçi Yat Limanı’na getirdi. İncelemeden sonra Şolpan’ın cesedi Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Kurtarma ekipleri daha sonra yeniden olay yerine gelerek Yavuzhan Geboloğlu’nun cesedini çıkarmaya çalıştı, ancak araç içerisine sıkışan cesedi çıkaramayan ekipler, deniz vinçi çağırdı. Yaklaşık 2 saat sonra olay yerine gelen deniz vinci aracı denizden çıkartarak, Kaleiçi Yat Limanı’na getirdi. Yavuzhan Geboloğlu’nun cesedinin araca sıkışmasından dolayı itfaiye ekipleri aracı keserek 19 yaşındaki gencin cesedini çıkardı. Geboloğlu’nun cesedinin araçtan çıkarılmasının ardından olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürdü. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ceset, morga gönderildi.

Görgü tanığı: “Kızın saçını tutuyordu kız kendini kurtaramadı”
Olayı gören görgü tanığı Yaşar Akpınar yaşananları şöyle anlattı:
“genç arkadaş alana girdi. Bir tur attı. Döndü gidecek bir yer bulamadı. Biz de ağacın altında oturuyorduk. Bizim yanımızdan hızlı geçince toza buladı bizi. Bizde bağırdık bizi toza buladın diye. Tek kapılı bir araçtı. Hızla aracı sürerken bir boşluk buldu ve aracı uçuruma sürükledi. Aracı uçuruma sürükleyince orada bulunan ağaçlar ve beton var. Betona vurunca araç yukarıya doğru bir kalktı. Ondan sonra da zaten aşağıya düştü. Araç 70-80 km hızla gidiyordu. Arabanın kapısı açıktı. Kız kendini kurtarabilirdi ancak genç erkek kızın saçını tutmuştu. Saçını tuttuğunu gördük biz. Müdahale etme şansımız zaten yoktu. Ağacın altında oturuyorduk biz. Anlık olunca bizde şaşırdık.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0