banner101

Kırmızı ışıkta beklerken kör oldu

Kırmızı ışıkta beklerken kırk yaşında aniden görme yetisini kaybeden Nesim Taşdemir, ikisi Almanya’da olmak üzere beş kez ameliyat geçirdi ama iyileşemedi ve tedavi masraflarından dolayı tüm servetini yitirdi.

Kırmızı ışıkta beklerken kör oldu
 Taşdemir, şimdi aniden kararan dünyasını hayalini kurduğu projeyle yeniden aydınlatmak istiyor.

Filmleri aratmayan bir hayat hikayesine sahip olan Nesim Taşdemir, 1999 yılında aniden görme yetisini yitirip karanlığa mahkum oldu. Her şeyin aracıyla kırmızı ışıkta beklerken geliştiğini dile getiren Nesim Taşdemir, hayatını değiştiren anı şöyle anlattı; “Kırmızı ışıkta beklerken en son gördüğüm bir trafik polisiydi. Beynimde şimşek çakmış, dünya önce mosmor olmuş sonra da kararmıştı. Kıyamet koptu, ölüyoruz zannettim, son gördüğüm o polisin ‘aracını çek’ demesiyle kendime geldim, kör olduğumu anladım. Dünyam yıkıldı.”

İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Almanya’da da ameliyatlar geçirdiğini ve tüm servetini bu tedavilere harcadığını belirten Taşdemir, şimdiler de bambaşka bir hayalle yaşıyor. KOSGEB’in destekleriyle Gediz Üniversitesi’nde girişimcilik eğitimi alan Nesim Taşdemir, üniforma üretim tesisi kurmayı hedefliyor. Taşdemir, bunu hedeflerken de kendisi gibi engelli vatandaşlara iş olanağı sağlamak istediğini söyledi. 55 yaşında yeniden öğrenci olan Taşdemir, “Öğrendiklerimle bunu başarmayı, burada çalıştırmak istediğim 100 engelli için de çok arzu ediyorum. Ülkemin polisini askerini ben giydirmek istiyorum. Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir girişime imza atmak atacağım. Bunu başaracağıma da yürekten inanıyorum” dedi.

Tüm derslere katılan ve azmiyle herkese örnek olan 4 çocuk, 7 torun sahibi Nesim Taşdemir, en çok araba kullanmayı özlediğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0