banner102

Kilis'in hedef olduğu roketlere karşı yeni hava savunma sistemi

IŞİD’in saldırılarına maruz kalan Kilis’in füze saldırılarından korunması için Türk yapımı "Serhat" ve "Korkut" hava savunma ve radar sistemleri kurulmaya başlandı.

Kilis'in hedef olduğu roketlere karşı yeni hava savunma sistemi
 18 Ocak tarihinden itibaren Suriye’deki IŞİD terör örgütü tarafından 81 roketin atılması sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği, 87 kişinin de yaralandığı Kilis’te, kentin savunması için, "Serhat" ve "Korkut" kurulmaya başlandı Aselsan’ın ürettiği "Korkut" hava savunma sistemi, yine Aselsan üretimi olan "Serhat" radar sistemiyle birlikte Kilis’e yerleştiriyor.

IŞİD roketlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırtına obüsleri ve toplar ile IŞİD mevzileri vurulurken, kente atılması muhtemel roketlerin havada imha edilmesi kent güvenliğinin sağlanması için Aselsan’ın ürettiği hava savunma sisteminin Kilis’e kurulmasına başlandı. “Korkut" adındaki hava savunma sistemi, yine Aselsan tarafından üretilen "Serhat" adlı hava radar sistemi ile birleştiriliyor.

Suriye’den atılacak füzeler, “Serhat” radar sistemince tespit edilip takibe alınacak ve “Korkut” savunma sistemi devreye girerek roket, düşmesine 4 kilometre kala havada imha edilecek. 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0