Kentteki bütün berber ve kuaförler tatile çıktı

Gaziantep’te Berberler Odası Geleneksel Esnaf Sahresi olarak bilinen uygulama kapsamında, berber ve kuaförler kepenk kapatıp tatile çıktı.

Kentteki bütün berber ve kuaförler tatile çıktı
banner98
 Gaziantep’e özel Berberler Odası Geleneksel Sahresi uygulaması, her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. 27-28 Temmuz tarihlerinde birçok berber ve kuaför, kepenk kapatıp tatilin tadını çıkarıyor. Tıraş olmak için berber salonlarının önüne gelen vatandaşlar ise kepenklerin kapalı olduğunu görünce mecburen geri dönüyor.

Uygulama kapsamında tatil yapmayıp, iş yerinde bakım ve onarım çalışması yapan bir berber, Geleneksel Esnaf Sahresi olarak bilinen uygulamanın berber ve kuaförler için yararlı olduğunu, yılda iki gün de olsa tatil yapmanın hakları olduğunu belirterek, “Gaziantep’te berberler her yıl 7. ayda kepenkleri kapatıp, toplanıp güzel yerlere gitmesi, insanların birbirine kaynaşmasını sağlamak için böyle bir uygulamayı uygun görmüşler. Bu uygulama sadece Gaziantep’e özgü bir şeydir. Bizim derneğin böyle bir şeye yıllardır karar vermesi güzel bir olay. Bende tatile gitmek isterdim eğlenmek isterdim ama, bu durumu değerlendirmek istedim. berber salonuma bakım ve onarım yapmak istedim” diye konuştu.

Tıraş olmaya gelen vatandaşlar ise “Berberlerin esnaf sahresiymiş, mecburen bir, iki gün sonra tıraş olacağız. Tüm Gaziantep geneli esnaflarımız için, yılda bir iki gün esnaf sahreleri olur. Mesela yılın 27-28 Temmuz tarihlerini berberlere vermişler. Gelecek ay içinde matbaacıların sahresi var. Bu şekilde geleneksel olarak yaz sezonunu böyle devam eder. Bu onların en doğal hakkıdır. Esnaflar zaten yılın 365 günü çalışırlar. Bir iki gün geleneksel tatil yapmak onların en doğal hakkıdır” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0