banner101

Karakola bombalı araçla hain saldırı

Mardin’in Derik ilçesi Üçyol'da bulunan Jandarma Karakoluna PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 1 askerimiz şehit olurken biri ağır 6 kişi de yaralandı.

Karakola bombalı araçla hain saldırı
 Kızıltepe Viranşehir arasındaki tarihi İpekyol’unda bulunan Derik Üçyol Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası meydana gelen patlamada 1 asker şehit olurken 1’i ağır olmak üzere 6 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, “Kızıltepe Viranşehir arasındaki tarihi İpekyol’unun 32’kilometresinde bulunan Derik Üçyol Jandarma Karakolu'na PKK’lılar gece saat 01.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası meydana gelen patlamada bir asker hayatını kaybederken 1 ağır olmak üzere 6 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılardan 2 asker ile lojmanlarda kalan bir kadın ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılırken diğer yaralıların ise başka hastanelere kaldırıldığı belirtildi. Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Durumu ağır olan bir askerin ameliyata alındığı öğrenilirken diğer yaralıların durumu ise iyi olduğu öğrenildi. Mardin valisi Ömer Faruk Koçak, Kızıltepe Devlet Hastanesine gelerek yaralıları ziyaret etti. Bu arada saldırının yaklaşık 30-40 kilometre uzaklıktaki Kızıltepe ilçe merkezi ile çevre köylerden hissedilirken karakolun önüne konulan beton blokların ise saldırının şiddetini azalttığı bildirildi.  

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0