Kahvaltıyla ilgili ezber bozan araştırma

ABD ve İngiltere’de yapılan araştırmalar sonucunda kahvaltı yapmamanın metabolizmayı hızlandırmadığı ve obeziteyi tetiklemediği anlaşıldı.

Kahvaltıyla ilgili ezber bozan araştırma
banner98
 İngiltere’nin Bath Üniversitesi’nde yapılan araştırmada bugüne kadar günün en önemli öğünü olarak adlandırılan kahvaltıyla ilgili önemli bir sonuç yayınlandı. Üniversitenin araştırmasında denekler iki gruba ayrıldı ve ilk grup 6 hafta boyunca kahvaltı öğününü atlarken diğer grup her gün kahvaltısını etti.

Araştırma sonucunda her iki gruptaki deneklerin de kan şekeri, kolestrolü ve kilosu incelendi. Sonuç olarak kahvaltı edenlerin güne daha enerjik başladığı bunun dışında her iki grupta da farklılığın olmadığı gözlendi. Açıklamada ayrıca her iki grubun da kilo kaybetmediği ifade edildi.

Amerika’nın Alabama Üniversitesi’nde yapılan araştırmadaysa denekler üç gruba ayrıldı. İlk grup 4 ay boyunca her gün kahvaltı öğününü atladı, ikinci grup her sabah kahvaltı etti, üçüncü grup ise daha önce yaşadıkları rutin hayatlarına devam etti. Bu araştırma sonucunda da hiçbir gönüllünün kilo vermediği görüldü.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0