Kahraman Doktor!

New York-İstanbul seferini gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) uçağında bir yolcunun hastalanması üzerine ilk müdahaleyi yapan doktor Eren Yıldız, “Ani şekilde bulantı kusmayla daha sonra göğüs ağrısıyla devam eden bir tablosu oldu. Bu şikayetleri ilk başka basit bir bayılma gibi görülse de hastada gizli kalp krizi olabileceğini düşündük” dedi.

Kahraman Doktor!
banner98
 Türk Hava Yolları'nın (THY) New York-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağı, kalktıktan 2 saat sonra okyanusun üzerinde iken rahatsızlanan hastaya ilk müdahaleyi uçakta bulunan Doktor Eren Yıldız yaptı. THY uçağında hastalanan ve tedavisinin yapılması için Fransa’da uçaktan indirilen yolcunun eski Burdur Valisi Süleyman oğuz’un eşi Dilek Oğuz olduğu anlaşıldı.

THY New York-İstanbul seferini yapan uçakta rahatsızlanan eski Burdur Valisi Süleyman Oğuz’un eşi Dilek Oğuz’a ilk müdahaleyi yapan Doktor Eren Yıldız, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

UÇAKTA HASTAYA İLK MÜDAHALEYİ YAPAN DOKTOR O ANLARI ANLATTI
New York’tan kalkıştan 2 saat sonra okyanus üzerinde bir yolcunun fenalaştığını ve uçakta doktor anonsu yapılınca müdahale yaptığını belirten Eren Yıldız, “Hemen ilgilendim. İlk müdahaleyi yaptım. Hastanın durumu çok iyi değildi ama okyanus üzerinde olduğumuz için çaremiz yoktu. Eldeki imkanlarla bir şeyler yaptık” dedi.
Paris’e yaklaştıkları sırada hastanın durumunun daha kötü olması üzerine Paris’e indiklerini belirten Yıldız, Fransız doktorlara hastayı teslim ettiklerini belirtti.

Hastada hipertansiyon, şeker bulunduğunu aktaran Yıldız, “Ek hastalıkların yanında yaşlı bir hastaydı. Ani şekilde bulantı kusmayla daha sonra göğüs ağrısıyla devam eden bir tablosu oldu. Bu şikayetleri ilk başka basit bir bayılma gibi görülse de hastada gizli kalp krizi olabileceğini düşündük. Zaten Fransa’da da ilk müdahalede doğru olabileceğini düşündü oradaki doktorlar. Hastaneye aldılar” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0