banner101

Jandarma Datça sahilinde ceset topluyor

Muğla’nın Datça ilçesinde mülteci oldukları tahmin edilen 1'i kadın 2 kişinin cesedi kıyıya vurdu.

Jandarma Datça sahilinde ceset topluyor
 Jandarma başka mülteci cesedi olma ihtimaline karşı kıyı boyunca sahil güvenlik ekibiyle birlikte arama çalışması başlattı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde ilçeye bağlı Karaköy Mahallesi sahilinde kıyıda ceset gören vatandaşlar jandarmaya haber verdi. Yapılan ilk incelemede cesedin bir kadına ait olduğu belirlendi. Ceset, savcı ve jandarma işlemlerinin ardından Datça Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan, aynı saatlerde Kızlan Mahallesi Gereme mevkii sahilinde ikinci bir ceset ihbarı üzerine Jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Cesedin erkek bir şahsa ait olduğu belirlendi. Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri başka cesetler olma ihtimaline karşı bölgede kıyı boyunca arama çalışması başlattı.

Eylül ayı başında Bodrum’a bağlı Akyarlar Mahallesi Aspat mevkiinden Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na hareket eden 16 Suriyeli göçmenin bindiği bot uluslararası sularda batmış. 8 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda 4 mültecinin de kayıp olduğu bildirilmişti. Cesetlerin bu kayıp sığınmacılardan ikisine ait olduğu tahmin ediliyor.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0