banner101

İstanbul'da sağanak yağış

İstanbul’da gece saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı. Bazı araçlar yolda kalırken taşan rögar kapakları sürücülere zor anlar yaşattı.

İstanbul'da sağanak yağış
 Bayrampaşa’da ise bir servis otobüsü 15 yolcusuyla alt geçitte mahsur kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yağış uyarısının ardından öğlen saatlerinde etkili olan yağışlar, gece ilerleyen saatlerde yeniden etkisini gösterdi. Aniden bastıran yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Özellikle Eyüp, Alibeyköy, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde etkili olan yağış sürücülere de zor anlar yaşattı. Taşan rögar kapakları nedeniyle çok sayıda cadde ve sokak adeta göle döndü. Su birikintileri dolayısıyla bazı araçlar da yolda mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda su tahliye çalışması başlattı.


SERVİS OTOBÜSÜ SUDA MAHSUR KALDI
Bayrampaşa Forum İstanbul önünde yer alan alt geçitten geçen bir servis otobüsü de suda mahsur kaldı. Yaklaşık bir metre yüksekliğindeki su birikintisinde kalan otobüsün içerisindeki 15 yolcu da araçta mahsur kaldı. Yolcular, çevredeki vatandaşlarında yardımıyla kısa sürede tahliye edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, deniz botuyla olay yerine ulaşarak su tahliyesi başlattı ve ardından otobüsün kurtarılması içinde çalışma başlattı.

LOKANTASI SU BASAN İŞYERİ SAHİBİ YETKİLİLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Alibeyköy’de de benzeri görüntüler yaşandı. Burada faaliyet gösteren bir lokanta da yağan yağmurdan nasibini aldı. İşyeri sularla dolan vatandaş yetkilileri duyarsızlıkla suçlayarak tepki gösterdi.
Taksim İstiklal Caddesi'nde yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Bir anda bastıran yağmur dolayısıyla ıslanmak istemeyen vatandaşlar otobüs durakları ve işyerlerinin saçak altlarına sığındı. Dereyi andıran caddeden geçmek isteyen vatandaşlar su birikintilerine basarak geçmek zorunda kaldı. Uyarıları dikkate alan vatandaşlar ise şemsiyeleriyle korunmaya çalıştı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0