İsrail Gazze’de BM okulunu vurdu: En az 13 ölü

İsrail ordusunun Gazze’deki bir BM okuluna düzenlediği saldırı sonucu en az 13 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail Gazze’de BM okulunu vurdu: En az 13 ölü
banner98

Yetkililer saldırıya uğrayan okulun Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na ait bir okul olduğunu belirtti. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra açıklamasında okula düzenlenen saldırı sonrası birçok ambulansın bölgeye sevk edildiğini ve yaralıların hastaneye taşındığını ifade etti. Kudra saldırıda en az 13 kişinin öldüğünü de doğruladı.

Olay sonrası açıklama yapan görgü tanıkları ise İsrail’in saldırısı sırasında okulda birçok kişinin bulunduğunu ve okulun 5 kez vurulduğunu kaydetti. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Sözcüsü Chris Gunness de erken saatlerde yaptığı açıklamada İsrail’in saldırıları sonucu 3 BM öğretmeninin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

İsrail ordusunun 2 haftayı aşkın süredir Gazze’de düzenlediği saldırılarda bugüne kadar en az 740 kişi hayatını kaybetti. İsrail’in bugünkü hava ve kara saldırılarında en az 45 kişi yaşamını yitirirken yetkililer son 2 haftadır düzenlenen saldırılarda 4 binin üzerinde kişinin de yaralandığını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0