İsrail ateşkesi boş yere bozmuş

İsrail Ordusu, Gazze’de Cuma günü kaçırıldığı gerekçesiyle başlangıcından 2 saat sonra 72 saatlik ateşkesin bozulmasına neden olan İsrailli teğmen Hadar Goldin’in kaçırılmadığını, çatışmada öldüğünü açıkladı.

İsrail ateşkesi boş yere bozmuş
banner98
 İsrailli teğmen Hadar Goldin’in (23) akıbetini soruşturmak için oluşturulan heyete başkanlık eden Askeri Hahambaşı Tuğgeneral Rafi Peretz, daha önce Hamas’ın kaçırdığı söylenen Goldin’in öldüğünü açıkladı. Goldin’in ölüm kararının çatışma yerinden sağlanan adli kanıtlarla verildiğini İsrail Ordu Sözcüsü duyurdu. Goldin’in ailesinin de ölüm kararı hakkında bilgilendirildiği ve ailenin ölüm kararını kabul ettiği bildirildi.

Cuma günü İsrail ile Hamas arasında uluslararası girişimlerle 72 saatlik insani ateşkes ilan edilmişti. Ateşkesin başlangıcından 2 saat sonra bir askerinin kaçırıldığı gerekçesiyle İsrail, Gazze’nin güneyini topçu ateşi vurmuştu. İsrail’in sadece Gazze’nin güneyindeki Refah bölgesine Cuma günü düzenlediği saldırılarında en az 70 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Hamas tarafından yapılan açıklamalarda ise hiçbir İsrailli askerin esir alınmadığı, Goldin’in de çatışmada ölen diğer İsrailli askerlerin arasında olduğu belirtilmişti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0