Işık’ta Pozitif Psikoterapi Temel Eğitimi Başlıyor

Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin Pozitif Psikoterapi Temel Eğitimi 15 Şubat’ta başlıyor.

Işık’ta Pozitif Psikoterapi Temel Eğitimi Başlıyor
banner98

Çatışma ve sorunların pozitif yönlerine ağırlık veren ve kültürlerarası bir yaklaşım olan Pozitif Psikoterapi eğitimine; lisans eğitimi devam eden öğrencilerle lisans mezunu olan, kendi yetenek ve çatışmalarının farkına varıp geliştirmek isteyen herkes katılabiliyor.

Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (IŞIKSEM) başlattığı Pozitif Psikoterapi Temel Eğitim Programı, katılımcılara Pozitif Psikoterapi’nin temel kavram ve tekniklerini vermeyi amaçlıyor. Toplam 200 saatlik eğitim programının 4 bölümden oluşan 120 saatlik kısmı teorik metodolojik çalışma ve kendini-keşif grup çalışmalarını içeriyor. Program kapsamında ayrıca 30 saatlik intervizyon çalışması, 40 saatlik literatür, kitap okuma ve yazılı ödev ile toplam 10 saatlik yazılı-sözlü sınav uygulaması bulunuyor.

Lisans seviyesinde öğrenim görmekte olan öğrencilerle ve kendi yetenek ve çatışmalarının farkına varıp geliştirmek isteyen lisans mezunu herkesin katılabileceği programda; özellikle Tıp, Psikoloji, İdari Bilimler, İnsan Kaynakları alanlarında veya Psikolojik Danışman, Sosyal Çalışmacı, Yüksek Hemşire, Sağlık Yöneticisi olarak çalışanlar da eğitimde öğrenecekleri kazanımları iş hayatlarında rahatlıkla uygulayabiliyor.

Pozitif Psikoterapi’yle Çatışma ve Sorun Çözümü

İnsancıl, psikodinamik ve davranışçı terapinin sentezi olan Pozitif Psikoterapi, çatışmaların, sorunların pozitif yönlerine ağırlık veren kültürler arası bir yaklaşımdır. Orijinal bir yaklaşıma sahip olan Pozitif Psikoterapi’nin hem terapist, hem de hasta tarafından kolaylıkla anlaşılabilmesi için günlük yaşamda kullanılan ifadelerden oluşan temel kavramlar, söyleyişler, hikayeler kullanılıyor. Hikayeler, atasözleri ve farklı kültürlerin olaylarla nasıl başa çıktığına dair örnekler yoluyla ifade edilen bilgelikler, terapist ve hasta arasında hem aracı olarak hem de çatışma çözümlemede fanteziyi kullanmaya cesaretlendirmede ve gelecekteki benzer durumlar için hatırlatıcı olarak kullanılıyor.

FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA:

Eğitim-öğretim hayatına 1996 yılında başlayan Işık Üniversitesi bugün 5 Fakültede 41 programıyla lisans, 2 Yüksekokulda 22 programıyla ön lisans, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinde 31 yüksek lisans ve 6 doktora programıyla lisansüstü, Yabancı Diller Okulu ve Sürekli Eğitim Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere eğitim olanağı sağlamaktadır. Feyziye Mektepleri Vakfı’nın 133 yıllık kültürüyle hayat bulan Işık Üniversitesi, günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilen modern altyapısı, derslikleri, yurtları, kütüphaneleri, sosyal ve spor tesisleri, sanat galerisi ile 490 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Şile Kampüsü ve İstanbul iş dünyasının merkezinde Maslak Kampüsü ile hizmet vermektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0