banner101

IŞİD’den ABD’ye ‘ikinci mesaj’

IŞİD, elinde tuttuğu ABD’li gazeteci Steven Joel Sotloff’un da kafasını keserek infaz ettiği görüntüleri yayınladı.

IŞİD’den ABD’ye ‘ikinci mesaj’
 “ABD’ye ikinci mesaj” adıyla yayınlanan video, ABD Başkanı Barack Obama’nın “ABD’nin vatandaşlarını korumak için yapması gerekeni yapacağı ve IŞİD’e karşı savaşın sürdürüleceğine” ilişkin sözleriyle başlıyor. Görüntüde daha sonra çölün ortasında dizleri üzerinde duran ABD’li gazeteci Steven Joel Sotloff görülüyor. Kendisinden okunması istenen mesajı okuyan Sotloff, şunları söylüyor:

“Ben Steven Joel Sotloff. Şimdiye kadar benim kim olduğumu ve neden burada olduğumu bildiğinize eminim. Ve şimdi mesajımı vermenin zamanı geldi. Obama, Irak’a müdahale etmek olan dış politikan Amerikan vatandaşlarının hayatlarını ve çıkarlarını korumak içindi. Eğer böyleyse, senin müdahalenin bedelini neden ben kendi hayatımla ödüyorum? Ben bir Amerikan vatandaşı değil miyim? İslam Devleti’ne karşı verdiğimiz bir önceki savaşta ABD’li vergi verenlerin milyarlarca dolarını harcadın ve binlerce askerimizi yitirdik. Bu savaşı yeniden alevlendirmenin insanlara çıkarı nedir? Irak ve Afganistan’dan askerlerimizi geri çekme ve Guantanamo’yu kapatma sözü vermeden kazanamadığın bir seçimin olduğu zamanı hatırlıyorum. İşte şimdi buradasın, görev sürenin sonuna geliyorsun ve bahsi geçenlerden hiçbirini başaramamakla birlikte Amerikan halkı olan bizleri alevlerin içine sürüklüyorsun.”

Sotloff’un konuşmasının ardından ABD’li gazeteci James Foley’i de infaz eden İngiliz uyruklu IŞİD militanı ise şöyle konuşuyor:

“Geri döndüm Obama. Ciddi uyarılarımıza rağmen İslam Devleti’ne yönelik kibirli dış politikan ve Musul Barajı’nı bombalamaktaki ısrarın nedeniyle geri döndüm. Bir diğer Amerikalı vatandaşın hayatından olmasından başka bir şey elde edemedin. Senin roketlerin bizim insanlarımızı vurmaya devam ettikçe, bizim bıçağımız da senin insanlarının boğazlarını kesecek.”

ABD Başkanı Obama’ya yönelttiği mesajın ardından ABD’li gazeteci Steven Sotloff’un boğazını kesen militan, videonun sonunda Amerika’nın İslam Devleti’ne karşı kurduğu ittifaka katılacak diğer hükümetlere geri adım atmaları uyarısında bulunarak, çölde dizleri üzerinde durduğu görülen İngiliz uyruklu David Cawthorne Haines isimli bir diğer gazeteciyi öldürmekle tehdit ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 22:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0