İş makinesi yüklü TIR, tramvay hattına daldı

Samsun’da freni boşalan iş makinesi yüklü TIR, hafif raylı sistem hattı istinat duvarlarını kırıp karşı yola geçerek bir evin bahçesine girdi. Kaza esnasında raylı sistem yolundan tramvay geçmemesi büyük bir faciayı önledi.

İş makinesi yüklü TIR, tramvay hattına daldı
banner98
 Kaza, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi İnönü Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Işık C. yönetimindeki 55 LK 890 plakalı TIR, üzerindeki bir belediyeye ait iş makinesini taş ocağından şantiyeye götüreceği esnada Mustafa Çavuş Caddesi üzerinde freni boşaldı. Freni boşalan TIR, hızla tramvay yoluna daldı. Hafif raylı sistem istinat duvarını kırıp yolun karşısına geçen TIR, bir evin bahçesine girdi. Kaza esnasında hem raylı sistem yolundan tramvay geçmemesi hem de İsmet İnönü Bulvarı’nda araç bulunması büyük bir faciayı önledi. Kaza nedeniyle tramvay seferleri bir saat aksarken, TIR sürücüsü Işık C. ise kazayı küçük sıyrıklarla atlattı.

Kaza esnasında hafif raylı sistemin 1 saat durduğunu ifade eden SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Kadir Gürkan, “Bugün saat 12.29 ile 13.30 arasında hafif raylı sistem hattımız kapandı. İş makinesini taşıyan TIR’ın hatta girmesi sonucunda hattın istinat duvarları ve tel fensleri kırıldı. Sevindirici gelişme herhangi bir can kaybının ve yaralanmanın yaşanmamasıdır. Çünkü hattaki yüksek gerilim ve aynı zamanda kaza anında bir tramvayın geçmesi bizi çok ciddi kazalarla karşı karşıya bırakabilirdi. Ekiplerimiz olaya anında müdahale ederek hattın içerisindeki gerekli temizlikleri ve kontrolleri yaptılar. 6 sefer kaybına rağmen hemen hattı işletmeye açtılar” dedi.
Kaza anı güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedilirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.  

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0