banner101

İş adamlarının fidye oyununu polis bozdu

Aralarında alacak verecek meselesi bulunan 2’si iş adamı 3 kişi arasında yaşanan fidye oyunu, polis operasyonuyla son buldu.

İş adamlarının fidye oyununu polis bozdu
 Aralarında alacak verecek meselesi bulunan 2’si iş adamı 3 kişi arasında yaşanan fidye oyunu, polis operasyonuyla son buldu. Kontrollü fidye teslimi sırasında operasyon başlatan polis, kaçırılan Iraklı kadını kurtarırken, her iki işadamını da suçüstü yakaladı. 

Alınan bilgiye göre, Iraklı Chakdar Khalf Darfweessh’tan alacaklı olan işadamları Ali Rıza K. ile Abdullah B. arasında uzun süredir alacak-verecek meselesi yüzünden husumet bulunuyordu. Alacaklarını alamayan işadamları, Darfweessh’i Avcılar’da silah zoruyla kaçırıp ardından yakınlarını arayarak alacaklarına karşın 5 bin Euro fidye istedi. İşadamları parayı getirmemeleri durumunda Darfweessh’ı öldüreceklerini iddia ederek istedikleri fidyenin teslim edilmesini istedi.

DARFWEESSH’IN YAKINLARI DURUMU POLİSE BİLDİRDİ

Bunun üzerine Darfweessh'in yakınları durumu polise bildirerek yardım çağrısında bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, rehber eşliğinde ifadesi alınan Darfweessh’in yakınları ile irtibata geçerek operasyon için hazırlık başlattı. Plana göre, Darfweessh'in yakınları paranın bir bölümünü teslim etmeyi kabul ederek şüphelilerle buluşma sağlanacaktı.

BULUŞMANIN ARDINDAN OPERASYON BAŞLATILDI

Planın ardından operasyon için konum alan ekipler, paranın teslim alınmasıyla birlikte operasyon başlattı. Şüpheliler Aksaray Metro İstasyonu arkasında suçüstü gözaltına alınırken, yakın civarda tutulan rehine kurtarılarak emniyete götürüldü. Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Yedikule Araştırma Büro Amirliği’ne götürülen şüpheliler burada sorguya alındı.

ALACAK VERECEK MESELESİ YÜZÜNDEN KAÇIRILMIŞ

Şüphelileri emniyette sorgulayan polis, fidye olayının arka perdesini araladı. Polis, taraflar arasındaki husumetin alacak-verecek meselesi yüzünden yaşandığını ortaya çıkardı. Alacaklarını alamayacaklarını ileri süren her iki şüpheli ise paralarını alabilmek için böyle bir yola başvurduklarını iddia etti.

Emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan şüpheliler dün akşam saatlerinde Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi. Polis merkezinden çıkarılan şüphelilerin görüntülenmemek için yüzlerini gizlemeye çalıştıkları gözlendi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0