İnşaat halindeki evde yaşam mücadelesi

Gaziantep'te böbrek yetmezliğine yakalanan oğulları vefat eden Çalar ailesi, inşaatı tamamlanmamış evde kalp yetmezliği ve kan değerlerinde düzensizlik bulunan iki kızlarını yaşatmaya çalışıyor.

İnşaat halindeki evde yaşam mücadelesi
banner98
 Gaziantep'in İslahiye ilçesi Dağ yolunda bulunan inşaatı tamamlanmamış evde kalan Emine ve Gökhan Çalar çifti, 3 çocukları ile birlikte zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Soğuk kış günlerine rağmen kapıları, taban döşemesi ve eşyaları bulunmayan evde yaşayan Çalar çifti, kurumların ve hayırseverlerin yardımları ile hayatını sürdürüyor. Yaklaşık 2 yıl önce 10 yaşındaki oğulları Burak'ı böbrek yetmezliği nedeniyle kaybeden aile, kalp yetmezliği hastası kızları Duduş ve kan değerlerinde düzensizlik bulunan Kübra'yı yaşatabilmek için mücadele ediyor.

3 yıl önce yerleştikleri evdeki zorlu yaşam koşulları nedeniyle oğlunun durumunun kötüleştiğini anlatan anne Emine Çalar, hasta oğlunun kötü koşullara 1 yıl dayanabildiğini ifade etti. 2 yıl önce oğlu Burak'ın vefat ettiğini söyleyen Çalar, eşi Gökhan'ın ise ayakkabı boyayarak evin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını belirtti. Elektrik ve su faturalarını bile ödemekte zorlandıklarını anlatan Çalar, kaldıkları evin de kayınpederine ait olduğunu dile getirdi. Emine Çalar, "Eşim boyacılık yaparak kazandığı para ile evimizi geçindirmeye çalışıyor. Kazanırsa karnımızı doyurmaya ve geçinmeye çalışıyoruz. Şuanda yağımız yok, 1 haftadır evde tüpgaz yok" dedi.

AİLEYE DOKTORLAR YARDIM ETTİ
Daha önce Belediye Başkanı Kemal Vural'in gıda ve giyecek yardımı yaptığını belirten Emine Çalar, evde bulunan yatak, dolap ve bazı beyaz eşyaların ise ölen oğlunun tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan doktorlar, hemşireler ve sağlık görevlileri tarafından alındığını kaydetti. Evin giriş kapısı, oda ile mutfak pencerelerinin ise yardımseverlerin desteği ile alınıp monte edilebildiğini anlatan Çalar, geri kalan eksikler için ise İslahiye Kaymakamlığı Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ettiklerini söyledi. Uzanacak yardım elini beklediklerini ifade eden Çalar, "Evin içinde bulunan kapıyı pencereyi hayırseverler, duyarlı insanlar vermese soğuktan donardık. İslahiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları ise evde yaptığı incelemeden sonra evin yarım kalan inşaat işleri için kum, çimento ile gıda, yakacak ve nakdi yardım yapılacağını söylediler. Allah devlet büyüklerimizden ve hayırseverlerden razı olsun. Allah onlara zarar ziyan verdirmesin" diye konuştu.

KIZLARINI YAŞATMAK İSTİYOR
Emine Çalar, hasta olan kızlarının zorlu koşullarda güçlükle hastalıkla mücadele edebildiğini vurguladı. İki çocuğunun devam etmesi gereken tedavi süreci bulunduğunu anlatan Çalar, çocuklarının ilaçlarını almak için para bulmakta zorlandığını ifade etti. Bakımsız ortamın kızlarının hastalığını ilerlettiğini söyleyen Çalar, "Ortanca kızım Duduş'un kalp yetmezliği, en küçük kızım Kübra'nın da kan değerleri düzensiz. Çocuklarımı tedavisi için doktora götürmeye, ilaç almaya param olmuyor. Çocuklarımı çoğu zaman doktora götüremiyorum. Kötü koşullar nedeniyle hastalıkları daha da kötüye gidiyor. Bu koşullarda yavrularım ne kadar dayanabilir bilemiyorum" ifadelerini kullandı.
Müracaat ettikleri İslahiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan gelecek inşaat malzemeleri, gıda, yakacak ve nakit yardımının kendilerine ulaştırılması umuduyla yaşayan Çalar ailesi, çocuklarının tedavisi için ise hayırseverlerin uzatacağı yardım elini bekliyor. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2016, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0