banner102

İhsanoğlu'ndan Başbakan'a cevap

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı için ‘çatı adayı’ olarak ismini açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisiyle ilgili sözlerine cevap verdi.

İhsanoğlu'ndan Başbakan'a cevap

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı için ‘çatı adayı’ olarak ismini açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisiyle ilgili sözlerine ilişkin, “Ben polemiğe girmiyorum. Sayın Başbakan’ın çok güzel bir sözü var; ‘her şey sandıklarda belli olacaktır, halk oyunu verecektir’” dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, apartman görevlisi İrfan Kara’nın Sarıyer Belediyesi Nikah Dairesi’ndeki nikah törenine katıldı. Nikah şahitliği yapan İhsanoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adaylık çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine İhsanoğlu, “Şimdi bir hazırlık var İstanbul ve Ankara’da ofis kuruluyor. Bir ekip hazırlanıyor ve basınla ilişkiler, halkla ilişkiler, değişik faaliyetler görevli arkadaşları toparlıyoruz. Bu haftasonu bir kısmını toparlayacağız ve hafta başından itibaren ofisimiz olacak” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın “Temelsiz çatı” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise polemiklere girmediğini belirten İhsanoğlu, “Sayın Başbakan’ın çok güzel bir söz var; ‘her şey sandıklarda belli olacaktır, halk oyunu verecektir.’ Bu çok saygın bir yaklaşımdır. Bu sürecin bu şekilde başlamış olması, bu şekilde devam ettirilmesi lazım. Bunu saygıyla karşılıyorum. Ben polemik yapmam” diye konuştu.

İhsanoğlu, “Seçim sürecinde halka ne anlatacaksınız, genel başlığı ne olacak?” sorusuna ise, “Başladığımız zaman hepsini öğreneceksiniz” yanıtını verdi. Bir basın mensubunun, “Adınızın anlamı nedir?” sorusu üzerine ise İhsanoğlu, “14. yüzyıldan iki büyük Türk bilim adamının adıdır. Birisi Bayburtlu Ekmeleddin, İslam hukuku alimi. Biri de Mevlana Celaleddin Rumi’nin zamanından ünlü bir hekimdir. 13.-14. Yüzyılda çok kullanılan Nurettin, Şehabettin, Necmettin gibi çok kullanılan bir isim. Yadırganacak bir şey yok. Bana herkes Ekmel der” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2014, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0