banner102

Hükümetten bir tepki daha! Felaket olur

Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Twitter'dan Kudüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hükümetten bir tepki daha! Felaket olur
 Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, resmi Twitter adresinde "Kudüs müslümanların ilk kabilesidir, ortak davasıdır" açıklamasında bulundu.

Kudüs, ümmeti Muhammed’in Mekke ve Medine’den sonra değer verdiği üçüncü şehirdir. Kudüs, Müslümanların ziyaretine gideceği üç mescidden biri olan Mescid-i Aksa’nın (diğer mescidler ise Mescid-i Haram,Mekke’dedir;Mescid-i Nebevi,Medine’dedir) bulunduğu şehirdir." ifadelerini kullanan Bozdağ, "Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, Mirac mucizesinin şahididir ve Mirac mucizesinin gerçekleştiği yerdir. Kudüs, Müslümanların izzetidir;onurudur;şerefidir. Kudüs,sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak davasıdır." dedi.

Açıklamalarını sürdüren Bozdağ, 'Kudüs, Ortadoğu ve dünya barışının anahtarıdır. Kudüs,Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kudüs’ün statüsü,uluslararası anlaşmalarla teminat altına alınmıştır. Kudüs’ün statüsünü korumak,hem BM’nin,hem BM üyelerinin, hem Müslümanların ve hem de İslam ülkelerinin namus borcudur." derken, "Kudüs’ün başkent ilanı, büyük zorluklarla yürütülen barış sürecini yok eder. Kudüs’ün başkent ilanı, bölgede büyük kargaşa, kriz, kaos ve çatışmalara kapı aralar; öngöremediğimiz olumsuzluklara gebedir. Kısaca Kudüs’ün başkent ilanı, hepimiz ve herkes için büyük felaket olur' dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0