Her Şey Kalite Şehri Bursa İçin!

Kalite Birliği’nin (KALBİR) ‘8. Dönem Kalite Ordusu İş Dünyasına Hazırlık Programı’ kapsamında düzenlediği eğitim programına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “Haftanın Konuğu” olarak katıldı.

Her Şey Kalite Şehri Bursa İçin!
banner98

 Başkan Recep Altepe’yi Uludağ Üniversitesi öğrencileri ilgiyle dinledi.

Uludağ Üniversitesi Ulutek Teknoloji Geliştirme Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, KALBİR Yönetim Kurulu ve Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Başaraştırmacısı Mustafa Karaman hazır bulundu.

Başkan Recep Altepe, KALBİR’in faaliyetlerini ilgiyle ve beğeniyle karşıladıklarını dile getirerek, kalitenin bir kültür olduğunu, hayatın her kademesinde kalite bilincine sahip olunması gerektiğini vurguladı. Hizmet anlamında düzen ve kalitenin önemine değinen Recep Altepe, kalitenin kalkınma yolunda en önemli ihtiyaç olduğunu ve “kalite şehri” hedefi doğrultusunda çalıştıklarını belirtti. “Her şey kalite şehri Bursa için” diyen Recep Altepe, dünya genelinde Bursa’nın yaşam kalitesi en yüksek şehirler listesinde bulunduğuna da dikkat çekti.

Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Başaraştırmacısı ve aynı zamanda KALBİR Başkan Vekili olan Mustafa Karaman ise programa haftanın konuğu olarak katılım sağlayan Başkan Recep Altepe’ye teşekkürlerini sundu.

Mustafa Karaman, bireysel kaliteden başlamak üzere, toplumsal kaliteyi üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarda bulunduklarını, topluma, sanayiye, kaliteye, tüketiciye, gençlere ve geleceğe faydalı olmayı hedeflediklerini söyledi.Karaman, “Kaliteyi yaşam tarzı haline getirmek, kaliteyi üretmek, kaliteyi tercih etmek, ülkemizin de, insanımızın da refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltecektir. Çünkü gelişimin ve mutluluğun kaynağı kalitedir. Kalite olmazsa güçlü bir ülke haline gelemez ve büyüyemeyiz” dedi.

Mustafa Karaman ayrıca KALBİR’in 2009 yılından bu yana temiz kalite dediğine, kaliteyi ticarete kurban etmediğine, siyasetin dışında bir kalite anlayışı sergilediğine ve milli kuruluş olan TSE’yi desteklediğine söyledi.

KALBİR’in ‘8. Dönem Kalite Ordusu İş Dünyasına Hazırlık Programı’ kapsamında düzenlenen eğitim hakkında açıklama yapan KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ise, KALBİR olarak öğrencilerin hayata atılmalarını ve tutunmalarını sağladıklarını söyledi. Prof. Dr. Işığıçok, “İngilizceyi iyi derecede konuşabilen, anlayabilen ve yazabilen, İleri Excel konusunda altyapıya sahip ve iş dünyasına hazırlık niteliğinde seminerler almış bir üniversite mezununun iş bulma konusunda sıkıntısının olmayacağını düşünüyoruz. Bu konuda motive edeceğiz ve koçluk yapacağız” dedi.

Sosyal sorumluluk projelerini üye aidatlarıyla gerçekleştiren KALBİR, örnek bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmekte.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0