banner102

Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasında savunma anlaşması

Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasında savunma alanında anlaşma imzalandığı haber verildi.

Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasında savunma anlaşması
 Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Fileleftheros gazetesi Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in dün Ermenistan’ın başkenti Erivan’a bir günlük ziyarette bulunduğunu yazdı. Fokaidis’in Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan ile görüştüğünü, ardından heyetler arası görüşmelere geçildiğini belirten gazete, görüşmeler çerçevesinde Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasındaki sıkı işbirliği alanının daha fazla genişletilmesinin yollarının ele alındığını ve savunma ile güvenlik alanında ikili işbirliği programı anlaşmasına imza atıldığını kaydetti.

Habere göre Fokaidis ortak basın toplantısında yaptığı konuşmasında jeopolitik belirsizliğin, istikrarsızlığın ve asimetrik tehditlerin olduğu bir dönemde bulunulduğuna işaret ederek, güvenlik alanında güçlendirilmiş bir işbirliği yapılmasının gerekliliğine değindi. Ermenistan Savunma Bakanı Ohanyan da Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi gerektiği üzerinde durdu. Fokaidis’in, Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmesi yönünde yaptığı daveti kabul ettiğinin söyleyen Ohanyan, 2016 yazında gerçekleştirilecek olan bir sonraki “Argonaftis” (Argonot) tatbikatına katılma yönündeki arzusunu dile getirdi.
Haberde Fokaidis’in ziyaretinin Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ile yaptığı görüşmeyle tamamlandığı belirtildi.

ANASTASİADİS ERMENİ TOPLUMU İÇİN DÜZENLENEN ETKİNLİKTE KONUŞTU
Öte yandan Alithia gazetesine göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Kıbrıslıların hep birlikte yılların çatışmasını aşabileceğini göstermesi arzusunu dile getirerek “Yunanlar, Türkler ve Ermeniler arasında yeni bir ilişki neden Kıbrıs’tan başlamasın?” dedi. Rum Başkanlığında Ermeni toplumu için düzenlenen etkinlikte konuşan Anastasiadis, Kıbrıs’ta yaşayan Ermenilere seslenerek, bağımsızlığın ardından gelen yıllardaki ilerlemeye özlü bir şekilde katkıda bulunduklarını belirtti. Anastasiadis geçen yıllarda kaydettikleri başarılar gibi bugünkü çıkmazdan da birlikte kurtulacaklarını ve ortak vatanı yeniden birleşmeye, istikrara, güvenliğe, barışa ve refaha götüreceklerini savundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0