banner102

Güneş: Şartlar Ne Olursa Olsun Bu Takım İyi Olacaktır.

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın ve camianın güven sıkıntısı olduğunu ifade ederek, "Şartlar ne olursa olsun bu takım iyi olacaktır. Bursaspor etrafında birleşirsek bu işi becereceğimizi düşünüyorum" dedi.

Güneş: Şartlar Ne Olursa Olsun Bu Takım İyi Olacaktır.
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın ve camianın güven sıkıntısı olduğunu ifade ederek, "Şartlar ne olursa olsun bu takım iyi olacaktır. Bursaspor etrafında birleşirsek bu işi becereceğimizi düşünüyorum" dedi.
Yeşil-beyazlıların başarılı teknik adamı Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Tiflis’te gazetecilere yapılanları kınayarak sözlerine başlayan Güneş, “Maçtan önce ve sonra olmaması gereken olayları gördük. UEFA’da elenmenin üzüntüsü yaşadık. Bu durumu olumsuz olarak bizi etkiliyor. Yönetimimiz ve taraftarımızda üzüldü. Daha çok bu durumu yapan oyuncuların üzgün olduğunu düşünüyorum. Üzüntüde kalırsak bir çözüme kavuşamayız. Şu anda çözüm üretmek ve yeniden hayata tutunabilmek için neler yaptığımıza bakacağız. Oyunda üstün olmamıza rağmen gol atamadık. İyi niyetli oyuncularımızın beceri eksikliğini görmüş olduk. Bu şekilde oynamamız halinde bile tur atlayabileceğimiz bir maçtı. Ama bunu başaramadık. Önümüzde artık daha önemli maçlar var. Önümüzdeki dönemlerde tekrar bu yarışa gireceğiz. Özellikle yukarıya düşünen takımlar bu arenada olmak ister. Bizim için son anda oldu ama bunlara rağmen turu geçmeliydik. Bugün üzülmek ve kızmak yerine neler yapabileceğimizi düşünmeliyiz. Daha çok birbirimize, destek olup güven duymalıyız. Bu takımın ve camianın güven sıkıntısı var. Geçmişten gelen travmalarını bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Günü karalamadan yarını planlamamız lazım. Bir maç kaybettiğimizde önce birbirimizi kaybetmeyelim. Ama yanlış yapanları da tutmayalım. Şu maç bittiğinde hep beraber sevinecektik. Bursaspor onlardan daha iyi takım. Bu halimizle kimle oynarsak oynayalım kazanacaktık ama kaybettik. Kaybettiklerimi geri getiremeyiz. Bugün aldığımız bu sonuç yaptıklarımızın karşılığıydı” dedi.

"ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN BU TAKIM İYİ OLACAKTIR"

Chikhura maçından ders çıkarmaları gerektiğini açıklayan Güneş, “Şartlar ne olursa olsun bu takım iyi olacaktır. Bursaspor etrafında birleşirsek bu işi becereceğimizi düşünüyorum. İki maçta da biz oynadık. 25 günlük bir süremiz var daha iyi olacağız. Fizik olarak bir sıkıntımız yok. Önümüzde bir aydan fazla zaman var. Planlamamızı maçlara göre yapmadık. Bu maçtan sonra maç yapacaktık belki, şimdi kamp yeri bakıyoruz. İyi takımlarla maç yapıp, oyuncuların durumunu görmeliyiz. İşimizin kolay olmadığını ilk günden itibaren söyledim. İlk 5 maçı düşünürsek zor görünüyor. Her çıktığımız maça 3 puan için çıkacağız. Hazır değilsek zaten bu yarışta olmayacağız. 2 maçta o kadar pozisyona girip de gol atamadıysak bu bir sıkıntı. Yurt dışı kampıyla ilgili araştırmalar sürüyor. Güven, moral ve inanç sıkıntısı açmamız gerekiyor. Sizler eleştirilerinizi yapıp, yol göstereceksiniz. Biz çalışma ortamını her oyuncuya en iyisini vermek istiyoruz. Transferler kulübün kaybı olmadan yapılmalıdır” diye konuştu.

"SAKAT FUTBOLCULARIN DURUMU İYİYE GİDİYOR"
Sakat futbolcular hakkında bilgiler veren başarılı teknik adam, şöyle devam etti:
“Belluschi’nin sakatlığı iyiye gidiyor. Emre ve Onurcan düzeldi. Diğerlerinde ciddi boyutta bir sakatlık yok. Aydın ile ilgili geçmişten dizinde olan bir sakatlık var. Doktorlar ameliyat olmasını istedi. Yükleme olunca da ağrısı oluyor. Bu onu soru işareti haline getiriyor. Ameliyat olması daha iyi olur dediler. Menüsküsü var. O da ameliyattan kaçıyor. Zaman kaybı oluyor. İleride de bu sıkıntıyla gelebilir. Ayağı kitlendiği zaman yine ameliyat olacaksın. Serdar iyiye gidiyor. Bir güçsüzlük var. İyiye gidiyor. Ani bir şey olmazsa iyiye gidecek. Normal antrenmana katılacak. Serdar Aziz’in de durumu iyiye gidiyor.”

"BECERİ EKSİKLİĞİ YAŞADIK"
Bir gazetecinin ‘takımdaki eksiklikler nelerdir?’ sorusuna Güneş, “2 maç olarak konuşursak oyun olarak rakibe göre üstünlüğümüz vardı. Ama kalite ve beceride sıkıntımız oldu. Oyuncunun oyun anlayışı ve kullanımı ile ilgili sıkıntı var. Çok güzel ortalar geldi vuruş tekniği bakımdan sıkıntı çektik. Atağa çıktığımızda boşken top kayıplarımız oldu. Sonuç alamadığınız zaman bu eksiklik. Önümüzde kalan çok pozisyonda beceri eksikliği yaşadık. Bunu elimizdeki oyuncuları biraz daha çalıştıracağız olmazsa yerine oyuncu bakacağız. Maçta kullandığımız oyuncu arkadaşlarımızı tekrar değerlendireceğiz. Bunları kötülük olarak kullanırsak bir yere taşınır. Ben bunu doğru bulmuyorum. Oyuncuların rahat çalışabileceği ortam istiyorum. Kendi gerçeğimizi bilirsek daha iyi planlama yaparız. Hem oyuncumuzu eğiteceğiz, yarıştıracağız. Elinizde büyük paralara aldığınız oyuncuyu oynatamıyorsunuz ya da o beklentiyi veremiyor. Ben Aziz’i hiç tanımıyordum. Taiwo’yu da tanımıyordum. Ama bana sorarsanız Aziz derim. Aziz’in kadroya girdiği yerde Taiwo giremiyorsa benim yapmam gereken onu daha çok çalıştırmalıyım” cevabını verdi.

"FERNANDAO TİPİ OYUNCU ALMAK DOĞRU OLMAZ"
Gazetecilerin transferle ilgili sorduğu soruya da cevap veren Güneş, şu açıklamaları yaptı:
“Elimizde golcü olarak geçen sene başarılı olmuş Fernanado ideal bir golcü. O tip oyuncu almak doğru almaz. Traore iyi oynuyor. İki türlü kullanılabilir. Ama gole dönük orta saha oyuncusu olacak ya da hareketli bir forvet düşünüyoruz. Volkan her geçen gün iyiye gidiyor. İki açığımızda şuanda golcü değil. Golcülerimizi santrfor orta saha diye bakıyoruz. Volkan çok denedi ama 18’de başarılı olamadı, Ferhat biraz daha kenarda kaldı. Belki iyi bir Fernandao olsaydı bu maçta çok gol atabilirdi. Hücuma dönük bir orta saha düşünüyoruz.”

"TAKIMI GÖRDÜKTEN SONRA HÜCUMA DÖNÜK FUTBOLCUYA İHTİYACIMIZ VAR"

Bir gazetecinin ‘Holmen transferinde bir gelişme var mı?’ sorusuna Güneş, “Oyuncularla ilgili ne açıklama yapılacağını bilmiyorum. Yazılanlar kulübün zararına oluyor. Fiyatta sıkıntısı vardı. Ama yetenek olarak canlı görmeliyiz. Ona benzer birkaç tane oyuncu var. Holmen’in bir sıkıntısı var ama uzun zamandır oynamadı. Ama çok iyi bir oyuncu. Traore de ona benzer bir oyuncu. Daha önceden defansif oyuncuya ihtiyacımız vardı. Ama elimizdeki Türk futbolcularla bu açığı kapatabiliriz. Şuanda bir takımı gördükten sonra hücuma dönük futbolcuya ihtiyacımız var. Bu yüzden listemizde birkaç tane futbolcu var ama bunu zaman gösterecek. Oyuncu daha konuşulmadan piyasaya yansıyor. Bunu Bursasporluların yapmaması gerekir. Alınmadan transfer yapılmaz. Dıştaki oyuncuları varsayım olarak görüyorum. Defansa dönük ve hücuma dönük oyuncu bakıyoruz” şeklinde cevapladı.

"KAZIM'A AF YOK"
Bir gazetecinin ‘Kazım’ın affedilmesi gündemde mi?’ sorusuna Güneş, “Kazım ile ilgili bilgim yok. Ben affedileceğini söylemedim. Pinto, Kazım, Bangura bu takıma ait olmayan oyuncular. Pinto’nun eski haline göre kalsın derim ama Pinto, top oynamıyor. Baktığınız zaman içlerinde en iyisi Bangura’ydı. En azından o top oynuyor. Kazım iyi oyuncu olabilir. Burada başarılı olsa zaten kalacaktı. Bunun bir maliyeti var. Biz elimizdeki oyunculardan erken faydalanıp, onlardan oynayamayanları bırakmak istiyoruz. Bursaspor’un 30 tane futbolcuya gerek yok. Kazım gibi oyuncu, Sestak gibi oyuncu bana lazım ama şu anda yok. Elimizdekileri kullanmaya bakıyoruz. 15-20 gün izin verilmiş sonra gel bir daha idmana çık. Ben oyuncularla sorunum yok ki. Bunlar doğru değil. Elimizdeki oyuncuları kazanmak istiyoruz. Biz oyuncuları korumak için değil, yararlı hale getirmek için uğraşıyoruz. Bunları gündemde çok tutarak geriye dönük suçlama olur. Kulübe en az zararlı hale getirip çözmek durumundayız. Taiwo ve Frey’i bile oynatamıyoruz. Takımla, seyirciyle, camiayla bütünleşmemiş futbolcularla sıkıntı çekeriz” dedi.

"SİNAN'IN GALATASARAY'DA OYNAMA ŞANSI BİZDEKİNE GÖRE DAHA AZ"

Harun’un birinci kaleci olduğunu vurgulayan Güneş, “Geçen sene Frey kariyeri olan bir kaleci. Harun kendisine gelen şansı kullandı. Şartlara bakarsak Frey ikinci kaleci. İkinci kaleci olmak ona yakışmayacak ben ona kendisine söyledim. O yüzden oynayabilecek Türk kaleci istedim. Sinan bize gelmek istiyordu. Sonra Galatasaray’a gitti. Orada oynama şansı bize göre daha az. Gelmek isteyen kalecilerin hepsi Harun’un altında diye düşünüyorum. Sinan orada kaç maç oynayacak bilmiyorum” açıklamasını yaptı.

"OZAN İPEK HAZIR DEĞİL"

Ozan İpek ile ilgili sorulan soruya Güneş, “Ozan ile birlikte Ferhat, Volkan ve Aydın gibi kanat oyuncularımızın golcülük vasfı yok. Ozan fizik olarak doğal gücü var. Zaman zaman çalışıyor zaman zaman düşüyor. Fizik olarak sıkıntısı var. Aydın için de aynısını düşünüyorum. Güçlü olmadığı zaman sakatlanabilecek futbolcular. 10 kişi kaldıktan sonra Ozan’ın katkı yapacağını düşünmedik. 11’e 11 olsaydı düşündüğümüz oyunculardan biriydi. Hazırlık döneminden çıktı. Bu şansı Aziz çok iyi kullandı” diye cevapladı.

"PENALTI İSTEK, GÜVEN İŞİDİR"

Son olarak Chikhura maçındaki penaltı atışlarına da değinen Güne, “Penaltı istek işidir. Güven işidir. Bizim penaltı atan oyuncularımız Fernanado ve Belluschi ikisi de yoktu. Volkan atabilirdi ama rahat değildi. Çok oyuncu birinciyi atmak istemedi. Hakem penaltıyı seyircinin önünde attırdı. Ben Ozan’dan tereddütlüydüm, iyi vurmadı ama gol attı. Futbolcunun içinden gelmiyorsa attırmamak lazım. Şamil ile Civelli antrenmanda iyi attı. İstekli olunca onlara attırdık. Oradaki koşullarda çok önemli. 3’ü de çok kötü kullandı 1’i gol oldu” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0