banner101

Güçlü bağışıklık sistemi kansere kalkan

Bağışıklık sistemini tedavi ederek kanser hücrelerinin oluşumunu engelleyen bir tedavi yöntemi olan immunoterapi kanser tedavisinde olumlu sonuçlar veriyor.

Güçlü bağışıklık sistemi kansere kalkan
 Hastalıklarla savaşırken en etkili silah olarak görülen bağışıklık sistemi, sağlıklı bir yapıya sahip olduğunda kanseri yenmede etkili oluyor. Günümüzde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik bir tedavi olan İmmunoterapinin yeterli önemi kazanmadığının altını çizen İç Hastalıkları Uzmanı ve İmmunoterapist Dr. Ülkü Duraksoy, tedavi için kanser tipinin önemli olmadığını söyledi.

Bağışıklık sistemi bozukluğu olan tüm hastaların İmmunoterapiden yararlanabileceğini belirten Dr. Ülkü Duraksoy, bağışıklık sistemini korumak için dikat edilmesi gerekenleri şu sözlerle açıkladı: “Bağışıklığımızın en önemli belirteçlerinin başında gece uykusunu vaktinde, çok düzgün uyumak ve sabah dinç kalkmak gelir. Vücut ısınıza da dikkat etmelisiniz. 36,5 santigrat derece civarı bir vücut sıcaklığı idealdir. Bağışıklık sistemini korumada beslenme önemli bir faktördür. Tedavi esnasında şeker, ra?ne gıda, unlu mamullerin tümü, her tür ekmek asla tüketilmemelidir. Şekere dönüşen alkol ve benzeri gıdalar da terkedilmelidir.”

İMMUNOTERAPİ KİŞİYE ÖZEL BİR TEDAVİ
İmmunoterapi tedavisinde hazırlık aşamasının olduğunu ifade eden Duraksoy, “Tedavi öncesi analizler yapılır. Bağırsağınızın nasıl çalıştığı araştırılır. Hastanın tüm hassasiyetleri dikkate alınır. Basit kan testleri uygulanarak bağışıklığın bozulma derecesi tespit edilir. Tüm bulgular tamamlandıktan sonra tedaviye başlanır “ dedi.
Kanserde immunoterapinin bağışıklıkta oluşmuş arızaların tamiri ile meşgul olduğu için başarılı olduğunu söyleyen Duraksoy, günümüz bilim dünyasının bağışıklık sistemini güçlendiren bu tedavi ile kanseri yeneceğini anladığını vurguladı.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ NASIL ALARM VERİR?
Kansere kalkan olarak gösterilen ve büyük önem taşıyan bağışıklık sisteminin nasıl alarm verdiğine yönelik bilgiler paylaşan Duraksoy, ”Sürekli hastalanmaya başlamışsanız, gribi veya nezleyi atlatmakta güçlük çekiyorsanız, uyku bozukluğu ve alerjik reaksiyonlar yaşıyorsanız, ağızda yaralar ve uçuklar çıkmaya başlamışsa, unutkanlık sürekli halsizlik ve yorgunluk gibi belirtiler bağışıklık sisteminizle ilgili size sinyaller verir. Bunlara mutlaka dikkate alın ve en önemlisi rutin muayeneleri aksatmadan hayatınızda alışkanlık haline getirin” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0