Gelinin altınlarını çalan hırsızların cezası belli oldu

Adana’da, düğün öncesinde fotoğraf çekimi yaptıran Seda ve Selman Demiryürek çiftinin kullandığı aracın camını kırıp içinde 15 bin TL değerindeki takıların olduğu çantayı çaldığı iddia edilen 3 şüpheli, 5’er yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Gelinin altınlarını çalan hırsızların cezası belli oldu
banner98
 Olay, 3 Kasım’da Seyhan ilçesi Reşatbey mahallesinde meydana geldi. Adana’nın Kozan ilçesinde yapacakları düğün öncesi Adana kent merkezine gelen Seda Demiryürek (25) ile Selman Demiryürek (26), Merkez Park’ta hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sırada genç çiftin Fuzuli Caddesi’nde yol kenarına park edilen gelin aracında bulunan 15 bin TL değerindeki takıların olduğu çanta otomobilin camı kırılarak çalındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, gelini ağlatan hırsızları, güvenlik kamerasından tespit yaparak yakaladı. Şüphelilerden Reşit Ç. ve Ümit E. tutuksuz yargılanırken, suçlarını itiraf eden Mehmet A. ile Uğur K tutuklandı.
Takı hırsızlığı ile ilgili olarak soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, 4 zanlı hakkında; ‘kilitlemek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık, mala zarar verme’ suçlarından dava açtı. 8’er yıl hapis istemi ile yargılanan zanlılar, çaldıkları altınların zararını karşılayacaklarını belirtince cezaevinden salıverildi.
Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Uğur K., arkadaşları ile birlikte alkol aldığını belirterek, “Ekonomik durumumuz iyi değildi. Gelin aracını görünce hırsızlık yapmaya karar verdik. Reşit ve Mehmet çanta ile geri döndü. Altınları 2 bin 40 TL’ye bozdurup paylaştık. Aldığım 800 TL ile çocuğumu doktora götürdüm. Kalan altınlar Reşit’teydi. Çok pişmanım” dedi.

Olay sonrasında Selman Demiryürek’e ulaşıp, zararını karşılama noktasında kendisine 2 bin TL teklif ettiğini anlatan Uğur K., “Ancak damat, zararının çok daha fazla olduğunu belirterek, bu parayı kabul etmedi. Ancak diğer arkadaşlarım, gelin ve damadın zararını karşılamaya yanaşmadı” diye konuştu.

Çaldıkları altınları bizzat kendisinin 2 bin 40 TL’ye bozdurduğunu, bunun 800 TL’sini Uğur K.’nın, bin TL’sini de kendisinin aldığını anlatan Mehmet A., “Olayın ertesi günü pişman olup parayı geri Reşit’e verdim. Uğur, hırsızlık olayında yanımızda değildi. Ümit E.’nin olayla ilgisi yok” ifadesini kullandı. Reşit Ç. de, hırsızlık olayında kullanılan otomobili Mehmet A.’ya kiraya verdiğini belirterek hırsızlıkla ilgisinin olmadığını savundu.

Hırsızlıkla herhangi bir bağlantısının olmadığını kaydeden Ümit E. de, beraatını istedi. Tüm bu savunmaları göz önüne alan mahkeme heyeti, son kararını verdi. Buna göre; Uğur K., Mehmet A. ve Reşit Ç., ‘kilitlemek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık ve mala zarar verme’ suçlarından 5’er yıl hapis cezasına mahkum edildi. Ümit E de delil yetersizliğinden beraat etti. 

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0