Gazinin yürek yakan feryadı

Temel Dedeoğlu, katıldığı Gaziler Günü etkinliğinde, "Ben devlet için sol bacağımı verdim ama devletim bana 8 aydır protez bacağımı almıyor" diyerek tepki gösterdi.

Gazinin yürek yakan feryadı
banner98
 Sınır ötesi operasyonda mayına basması sonucu bir bacağını kaybeden gazi Temel Dedeoğlu, katıldığı Gaziler Günü etkinliğinde, "Ben devlet için sol bacağımı verdim ama devletim bana 8 aydır protez bacağımı almıyor" diyerek tepki gösterdi.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla 1. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı askeri gazinoda gazi ve gazi ailelerine kokteyl verildi.

Kokteylde konuşan Kırıkhan Gaziler Dernek Başkanı Hacı Mehmet Yalçın, kendilerini davet ettikleri için yetkililere teşekkür etti. Bu sırada ayağa kalkan 1993 yılında Şırnak'ta sınır ötesi operasyonda mayına basması sonucu gazi olan 4 çocuk babası Temel Dedeoğlu, kendi imkanlarıyla aldığı protez bacağının eskidiğini ve devletin kendisine yeni bir protez almasını istedi. Dedeoğlu, protokol mensuplarına dönerek, "Ben devlet için sol bacağımı verdim ama devletim bana 8 aydır protez bacağımı alamıyor. Bacağım yaralar içinde. Canım yanıyor, yürüyemiyorum" dedi.

Her Gaziler Günü'nde gazilerin sorunlarını dile getirdiğini, burada bulunan kaymakam ve belediye başkanının not aldırdığını ancak kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini anlatan Dedeoğlu, "Bizler sadece Gaziler Günü'nde hatırlanıp çelenk koymak için çağrılıyoruz. Başka bir şey yapılmıyor. Hani benim devletim nerede görmek istiyorum. Burada bir Suriyeli'nin ayağı kopsa devlet seferber oluyor, benim bir Suriyeli kadar kıymetim kalmamış demek ki" diye konuştu.

Temel Dedeoğlu'nun konuşmasının ardından kokteyl sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0