Gaziantep’te şehit ve PKK'lı annesi bir araya geldi

Gaziantep’te şehit ve PKK'lı annesi bir araya geldi.

Gaziantep’te şehit ve PKK'lı annesi bir araya geldi
banner98

Tunceli de 2005 yılında tezkeresine 46 gün kala şehit olan Piyade Komando Er İsmet Esen’in Şehitkamil Karacaoğlan mahallesinde oturan annesi Ayşe Esen’i, 7 yıl önce İran'ın Urmiye kentinde İran ordusuyla girdiği çatışmada yaşamını yitiren PKK'lı Casim Dursu’nun annesi Emine Dursun ziyaret etti.

Ziyarette Emine Dursun şehit annesi Ayşe Esen’e beyaz tülbent vererek yaşanan olumsuz durumların artık durması gerektiğini belirtti.
Ziyarete BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Abdullah Demirbaş ve BDP Gaziantep İlçe Belediye Başkan Adayları da katıldı.

Anneler ziyarette göz yaşlarına hakim olamadı. Savaşın artık durması gerektiğini ve ölenlerin çocukları olduğunu belirten anneler bir birlerine sarılarak başsağlığı diledi.Ziyarette açıklama yapan BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Abdullah Demirbaş, “Bir kadın bir çatışma bir sıkıntı olduğunda eyer tülbendini yere atar veya karşı tarafa verirse bu çatışma bitsin, artık ölümler dursun demektir. Her iki tarafta aslında bunu yapar. Çatışmalar da durur ve barış olur. Bunun anlamı budur. Türkiye de uzun yıllardır bir çatışma sürüyor. Burada evladını dağda yitirmiş evladını askerde yitirmiş iki yüreğin birleşmesidir. Annelerin artık başka annelerin yüreğinin yanmasın demesidir. Bu nedenle cenabı Allah inşallah bu ateşe bir su döker hiçbir insanın evladı ölmemiş olur. Antep’ten ilk defa Türkiye’de olan bir tablo sunuyoruz. Annelerin yüreği bir daha yanmasın. Kimsenin annelerinin yüreğini yakmaya hakkı yoktur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0