Gazi annesi bulaşıkçı oldu

Adana'da bulaşıkçılık yaparak geçinen gazi annesi, oğlunun kendisine bakmadığını söyleyerek gözyaşı döktü.

Gazi annesi bulaşıkçı oldu
banner98
Adana'da bulaşıkçılık yaparak geçimini sağlayan ve iki de küçük çocuğu olan bir kadın, askerde operasyondan dönerken trafik kazası geçirerek gazi olan oğluna 3.5 yıl baktığını ancak oğlunun şimdi kendisine bakmadığını söyleyerek gözyaşı döktü. 

Sevgi Andırır (54) bundan 36 yıl önce Hakkı Haydar Akıncıoğlu ile evlendi. Bu evlilikten Yunus Akıncıoğlu (31), Veysel Akıncıoğlu (27) ve İlkin Ağdan (25) isimli çocukları oldu. Ancak Andırır şiddet uyguladığı için 1987 yılında ilk eşinden ayrıldı. Çocuklarını çalışarak babasız bir şekilde büyüttü. Andırır, daha sonra 2000 yılında tanıştığı Hasan Kaygısız isimli bir kişiyle evlendi. Bu evlilikten de iki çocuğu oldu. İlk evliliğinden olan oğlu Yunus Akıncıoğlu, 2003 yılında vatani görevini yapmak üzere Sivas'a gitti.

Akıncıoğlu, Sivas'ın Gündoğdu kasabasından operasyondan dönerken geçirdiği trafik kazası sonucunda yaralandı. Akıncıoğlu 3.5 yıl Ankara'da hastanede tedavi gördü. Annesi Andırır, bu süreçte oğlunun başından hiç ayrılmadı. Akıncıoğlu, belden aşağısı felç olduğu için tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamak zorunda kaldı. Akıncıoğlu devlet tarafından gazi kabul edilerek maaş bağlandı. Gazi Akıncıoğlu daha sonra memur olarak bir rehabilitasyon merkezinde çalışmaya başladı. Bu arada Akıncıoğlu, memur olduktan sonra kardeşiyle birlikte yaşayıp annesini dışladı. Gazi, bir daha annesini ne aradı ne sordu. Anne Andırır, ikinci evliliğini de eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 2007 yılında bitirdi. Bunun üzerine Andırır, yaşları 16 ile 13 olan iki çocuğuyla yaşam mücadelesi vermeye başladı.

6 ay kadar Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesinde şoför olarak çalışan Andırır, daha sonra işten çıkartıldı. Andırır, iki çocuğuna bakmak ve onları okutmak için en son bir lokantaya bulaşıkçı olarak girdi. Burada her işi yaparak günde 30 lira para alıp çocuklarına bakmaya çalışan kadın, gazi çocuğundan ve Fransa'daki kızından yardım istedi ancak çocukları telefonunu dahi açmadı.

"BEN ÇOCUKLARIMI BABASIZ BÜYÜTTÜM ONLAR BANA BAKMIYOR"

Andırır, eşinden ayrıldığını iki küçük çocuğu olduğunu onlara bakmak, ev kirasını ödemek için çalıştığını belirterek, "Onları okutabilmek için mecburum çalışmaya. Bana bakacak çocuklarım var ama onlarla görüşmüyorum. İki oğlum bir kızım var ama bulaşıkçılık yapıyorum, salata yapıyorum, yerleri temizleyip para kazanıyorum. Günlük 30 lira alıyorum. Bu para yetmiyor ama ne yapabilirim. Ben çocuklarımı babasız büyüttüm ama onlar bana bakmıyor. Bu durum çok zoruma gidiyor. Ben çalışmam evde otururum demiyorum, ama birazcık yardım etseler yeter. Çocuklarım hayırsız çıktı. Başkalarının çocukları ailesine yardım ederken benim çocuklarım bana yardım etmeyince kendimi kötü hissediyorum. Acaba ben nerede yanlış yaptım diye düşünüyorum" dedi.

"GAZİ OĞLUMA 3.5 YIL HASTANEDE BAKTIM"

Anne Andırır bütün çocukları bir tarafa gazi oğlunun yardım etmemesini telefonunu dahi açmamasına çok üzüldüğünü ifade ederek, "Çünkü ben çok baktım ona, çok emeğim geçti kendine, 3.5 yıl Ankara'da hastanede tedavi gördü, ben başından hiç ayrılmadım ama şimdi o bana bakmıyor. Yardım etmelerini istiyorum bana bakmalarını istiyorum yeter artık 54 yaşındayım, ben de çile çekmekten yoksulluktan yoruldum. Ev sahibine kirayı veremiyorum diye evden çıkartıyor çok perişan durumdayım" diye gözyaşlarına boğuldu.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0