Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye sert cevap

BBL’nin Final Serisi sürerken, hem Galatasaray cephesinde hem de Fenerbahçe cephesinde süren söz düellosunda bugün cevap sarı-kırmızılı ekipten geldi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye sert cevap
banner98

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan ve Mehmet Karlı, Türkiye Basketbol Federasyonu’nu göreve çağırdı ve dün oynanan Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital maçında yaşananları sinevizyon eşliğinde suç unsurlarını göstererek anlattılar.

BBL’nin Final Serisi sürerken, hem Galatasaray cephesinde hem de Fenerbahçe cephesinde süren söz düellosuna bugün sarı-kırmızılı takımın yöneticileri Mehmet Karlı ve Sedat Doğan’dan da cevap geldi. Türk Telekom Arena’da düzenlenen basın toplantısında Galatasaraylı Yöneticiler çok sert ifadeler kullandı.

Galatasaray’ın Hukuk İşleri’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karlı; 'İsimleri tapelerde geçen kişiler maçlara atanıyorsa haysiyet sahibi her kişini yaptığı gibi ben bu maçı yönetemem deyip af istemelidir.Suçlar cezasız kalmamalıdır. Hukuk kurallarını yerle bir ederlerse bunun da bir cezası olmalıdır.' dedi.

DOĞAN: “AKREDİTE OLMAYANLARIN GİREMEYECEĞİ YERLERE TARAFTAR ALINDIĞINI GÖRDÜK”
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, bazı vahim olaylar yaşandığını vurgulayarak, “İş sorgulamaya gelince sorgulanacak çok şey var. Dün bir algı yönetimi süreci sonucunda oluşan şeyler oldu. Yayıncı kuruluşun kameralarının bile yerlerinin değiştiğini gördük. Akredite olmayanların giremeyeceği yerlere taraftar alındığını gördük. Sahaya seyirci almakta dahil. Yöneticilerimize yapılan yakışıksız hareketler de bunların içerisinde. Güvenlik kurulu toplantısı ve alınan kararlara rağmen yapıldı bunlar” dedi.

“TURGAY DEMİREL, GÖREVİNİZİ YAPMIYORSUNUZ”
Sedat Doğan, güvenlik kurulu toplantısı neticesinde iki kulüp yöneticilerinin nerede oturacağının belirlendiğini hatırlatarak, “Oradaki 2 maçta bu uygulandı ve burada Ülker Arena'nın işletmecisi olan görevliler yakın ve iyi bir şekilde ellerinden geleni yaptı. Galatasaray Spor Kulübü ve Fenerbahçeli yöneticilerle beraber oturmak suretiyle misafirperverlik gösterdiler. Ama seri 2-2’ye geldikten sonra 3-4 yıl önce Efes - Fenerbahçe serisinde olduğu gibi aynı kişiler çıkıp seriyi yine başka bir noktaya çekmeye çalıştı. TBF buna çanak tuttu ve görevini yapmadı. Fakat protokolle ilgili bize tahsis edilen olay ile ilgili başka bir locaya davetli olduğunu öğrendik. Sonra TBF görevlileri, ‘Siz burada oturamazsınız, biz davet ettik ama üzerimizde baskı var. Seyirci arasında oturacaksınız dedik. Bizim orada oturmamız yanlış anlaşılabilir’ dediler. Yani Fenerbahçeliler oturduğunda bir şey olmuyor. Sizi yani federasyonu zaten Fenerbahçe seçmiş. Görevden de almayı biliriz diyorlar. TBF’de bu şekilde olunca görevini yapmıyor. Turgay Demirel, görevinizi yapmıyorsunuz. Birçok yapılan hakem hataları var. Anonslar konusunda da bizim antrenörümüze bu kadar küfür ediliyorsa, milli takımın hocası olmasına rağmen ama siz hiç olmazsa o kişilere gerekli saygıyı duymalısınız. Fakat siz kendi antrenörünüze ana avrat küfredilirken hiçbir önlem almıyorsunuz. O kişi yurt dışında bayrağımızı temsil ediyor. Maçtan sonra da büyük saldırılar oldu bize karşı. Devlet bu şiddet konusunda önlemlerini almalıdır. Bunları şiddetlendiren insanlar bellidir. Bunları elimine etmek gerekmektedir. Bizim saha kapatmamıza itirazda bulunduk. Eğer dünkü maçtan sonra onların sahası kapanmıyorsa bize verilen cezanın hukuksuz olduğunu kanıtlayacağız. Süreci takip ediyor olacağız bundan sonra” şeklinde konuştu.

KARLI: “HAYSİYETLİ DAVRANMANIZI İSTİYORUZ”
Galatasaray’ın Hukuk İşleri’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karlı, hukukun uygulanmadığı yerde gelişme katedemeyeceğimizi ifade ederek, “TBF’den herhangi bir ayrıcalıklı muamele talep etmiyoruz. TBF’den hukuku uygulaması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Biz cezamızı alınca TBF’nin belirttiğine göre, saha öncesi ve sonrası kapsamına da aldı. Bu en son maçtan sonra yapılan ihtarlar için, maç sonrası olaylar bizi bağlamaz diyemez. Kanun hükümleri çok açıktır. Maçın öncesi ve sonrası ihlal yaşanmışsa bu bütün olarak telakki edilir. TBF Disiplin Kurulu üyeleri bunları akıllarından çıkarmamalı. İkinci ihtardan sonra saha kapatma cezası verebilir. İhtarlar da tek başına şart değildir. Maçın öncesi ve sonrası değerlendirilmek zorundadır. Pazartesi bizim itirazımızı değerlendirecek olan Tahkim kurulu üyeleri içindir bu cevap. Kendileri bu kararı almayı ertelerlerse ve sürece yayarlarsa, bu karar artık bir anlam ifade etmeyecektir. Bu erteleme talebi yapılırsa; hukukçular olarak bunun vebalini yaşayacaklardır. İsimleri tapelerde geçen kişiler maçlara atanıyorsa haysiyet sahibi her kişini yaptığı gibi ben bu maçı yönetemem deyip af istemelidir. Suçlar cezasız kalmamalıdır. Hukuk kurallarını yerle bir ederlerse bunun da bir cezası olmalıdır. Bu kişiler oraya sadece seyirci olarak girmemişlerdir. Milli takım antrenörü olan kişi polis kaskı takarak çıkmak zorunda kalıyorsa maçtan, devlet buna karşı tedbir almazsa o organların meşruyeti sorgulanır. Bir toplum için en tehlikeli aşama budur. O toplumda anarşi hakim olur. Kimsenin basketbolu anarşiye sürüklemesine sebep olamaz. Saatlerce bir koro halinde bu ülkenin milli takım sporcularına küfürler ediliyorsa, buna izin veren yöneticiler federasyon olarak var oluş nedenlerini sorgulamak zorundadırlar. Biz sizden haysiyetli davranmanızı istiyoruz. Biz sizden hukuku iyi bir şekilde temsil etmenizi istiyoruz. Haysiyetli davranın, dik durun, kimsenin önünde eğilmeyin” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0