FERHAT MURAT: “FAİZ İNDİRİMLERİ İÇ PİYASAYI HAREKETLENDİRECEK”

BURSA- Küçük ve Orta Büyüklükteki İhracatçı İşadamları Derneği (KOBİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Murat, bankaların konut kredisinde yaptıkları indirimin inşaat sektörünün yanında iç piyasayı da olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

FERHAT MURAT: “FAİZ İNDİRİMLERİ İÇ PİYASAYI HAREKETLENDİRECEK”
banner98
 Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde bankaların konut sektörünü canlandırmak için kampanya başlatacağını açıklamasının ardından Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Şekerbank’ın konut kredisi faizlerini yüzde 0,98'e indirdi. Finans sektörünün attığı bu adımın yaklaşık 8 milyar liralık konut satışı getireceği öngörüldüğünü belirten KOBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Murat, satılması beklenen yaklaşık 200 bin konutun inşaat sektörünün yanında inşaat ile ilintili tüm sektörlerde ciddi bir hareketlilik yaratacağını ifade etti. İnşaat sektörünün halıdan ev tekstiline kadar 200 sektöre direkt etkisi olduğuna dikkati çeken Başkan Murat, “Yılda yaklaşık bir milyon yeni konutun kullanıma açılması, sanayi ve hizmet alanlarında binlerce işletmenin eko sisteme dahil olmasına, yüzbinlerce ek istihdam yaratılmasına neden oluyor” dedi. Gelişmiş ülkelerin ekonomilerinin üretim merkezli kurulmasının bir gereklilik olduğunu anımsatan Ferhat Murat, “Üretim odaklı ekonomi stratejisini aklımızdan kesinlikle çıkarmamamız gerek. Bu tartışılmaz bir gerçek ancak bunlara ilave olarak inşaat sektöründe ortaya konan bu avantajlar iç piyasadaki likitide problemine de olumlu yönde etki edecek. Ayrıca inşaat malzeme üretimine de büyük katkı sağlıyor” diye konuştu. 

 

Faiz indirimlerinin diğer sektörlere de sağlanmasını beklediklerinin altını çizen Murat, “Ülke ekonomisinin büyümesi ve yeni yatırımlar için finans sektörüne büyük görevler düşüyor. Faiz ne kadar düşerse yatırımlar da o yönde artar. Yabancı yatırımcılar da bu gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu indirimlerin mutlaka diğer sektörlerde de gerçekleştirilmesi gerek” diyerek sözlerini noktaladı. 


Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0