Fedakar eşten, insanlık dersi

Giresun‘un Bulancak ilçesinde, 5 yıldır Parkinson hastası (PH) olan Hatice Civek’in her şeyi ile ilgilenen eşi Nihat Civek, bir fedakarlık örneği sergiliyor.

Fedakar eşten, insanlık dersi
banner98
 Yaklaşık 5 yıldır PH hastalığına yakalanan eşine ve çocuklarına bakmak zorunda kalan Nihat Civek, çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor.

Bulancak ilçesinde yaşayan Nihat Civek’in, 20 yılı aşkın evli olduğu eşi Hatice Civek PH hastalığına yakalanıp 5 yıl önce yatağa mahkum olunca hayatı zorlaştı. Ancak buna rağmen Nihat Civek, beş yıl önce PH hastalığına yakalanarak yatağa mahkum olan eşi Hatice Civek’e gözü gibi bakıyor. Eşinin yanından bir an olsun ayrılmayan Nihat Civek "Ben sadece eşimle iyi gün için evlenmedim. 20 yılı aşkın süredir evliyiz. Benim iki tane evladımın annesi. Sağlığında bana çok iyi bakardır. Bir gün olsun kırmadı her daim kapıdan içeri girdiğimde güler yüz ile karşılardır.Evlilik sadece iyi gün için değil kötü günde yanında olabilmektir. İkimizden biri bu dünyadan göçene kadar beraber olacağız" dedi.

Eşinin karşısında boş boş bakmasından dahi mutlu olduğunu söyleyen Nihat Civek; “ Eşimin giderek rahatsızlığı artıyor. Her geçen gün hareketleri zayıfladığı gibi konuşmakta da zorluk yaşıyor. Ancak bana yattığı yerden dahi boş gözlerle bakması mutlu ediyor. Konuşmadan da bakışarak anlaşıyoruz. Onu havanın güzel olduğu zamanlarda parka çıkartıyorum. Gezdiriyorum. Oysa ki birkaç yıl öncesine kadar yürüyerek giderdik. Alış verişler yapardık.”

Eşine şiddet uygulayan kocaların mutlaka tedaviye ihtiyacı olduğunu da ifade eden Nihat Civek; “Ben aynı hayatı paylaşmalarına, aynı yastığa baş koyup birlikte ömür tüketmelerine ve çocuk sahibi olmalarına rağmen eşine şiddet uygulanmasına anlam veremiyorum. Evlilik fedakarlıktır. Herkes kendi yaşamından eşi için fedakarlık yapmalıdır. Evlenmeden önce fedakarlık yapmayı öğrenmek gerek.Benim bugün yaptığımda budur.Eşimin benim için harcadığı yıllarına fedakarca karşılık veriyorum.”

Eşini çocuklarına dahi emanet edemediğini belirten Nihat Civek, “Eşimin rahatsızlığı nedeniyle borçlandık. Bu yüzden daha fazla çalışmak zorundayım. Çalıştığım için eşimden ayrı kaldığım zamanlar oluyor. O zaman yanında çocuklarım bulunuyor. Ancak benim aklım hep yinede eşimde oluyor. Acaba iyi batkılarım mı, ihtiyaçlarını karşıladılar mı diye düşünmeden edemiyorum.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0