banner102

Evlilere Altın Öneriler!

Gazeteci Yazar Mehmet Paksu, ''Allah her şeyi güzel yaratmış, güzel göstermiştir. Eğer mutlu olmak istiyorsanız, eşinizin her halini iyi yorumlarsanız kazanırsınız.

Evlilere Altın Öneriler!
Gazeteci Yazar Mehmet Paksu, ''Allah her şeyi güzel yaratmış, güzel göstermiştir. Eğer mutlu olmak istiyorsanız, eşinizin her halini iyi yorumlarsanız kazanırsınız. Aile içerisinde çıkan tartışmalarda tek suçlu olmaz, ailede herkes suçludur. Özür dilemek bir ibadettir. Biz Allah'tan her an özür diliyoruz.'' dedi.

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Aile Sorunları ve Sevgi İletişimi' konulu konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak Gazeteci Yazar Mehmet Paksu'nun katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, toplum üzerinde bireylerin etkisinden bahsederek, ''Ailede anne ve babanın iyi bir şekilde yetişmesi çocuklarına da yansır. Çocuğun iyi yetişmesi ise topluma ve ülkeye yansır. Bir ülkede aile güçlü ise o ülke de güçlüdür. Aile güçlü değil ise ülke sosyal ve eğitim alanında geri kalmış demektir. Bizim ülkemiz aile olarak iyi bir şekilde gelişiyor.'' diye konuştu.

Mehmet Paksu ise sunum halinde evlilik öncesi ve sonrası oluşan sorunlara değindiği konuşmasında; Avrupa'da evliliğin olmadığını ifade ederek, ''Avrupa'da yüzde 50 çocuklar babalarını bilmiyorlar. Bu annelerde kocasını tanımıyor, çünkü evlilik yok. Avrupa ülkeleri aile konusunda mahrum kalmış amca, hala, teyze olayı yok, akraba kavramı yok. Oysa Türkiye'de çok büyük değerler var. Yıllarca aynı yastığa baş koymuş çiftler var. Aile ve akraba ilişkileri var. Mutlu olmak istiyorsanız, eşinizin her halini iyi yorumlayın. Allah, her şeyi güzel yaratmış, güzel göstermiştir. Eğer mutlu olmak istiyorsanız, eşinizin her halini iyi yorumlarsanız kazanırsınız. Aile içerisinde çıkan tartışmalarda tek suçlu olmaz, ailede herkes suçludur. Suçlu arandığı zaman ailenin temeline dinamik koymuş oluruz. Sen suçlusun dediğin zaman olay bitmiştir. Oysa sorunu bitirmenin çok basit bir yolu vardır. Özür dilemek. Bu cümle, sorunu yerin dibine sokar. Özür dilemek bir ibadettir. Biz Allah'tan her an özür diliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Defterdarı Özgür Yılmaz, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl İl Müftüsü Mecit Can ve çok sayıda vatandaş katıldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0