banner102

Erdoğan’dan, Fatih Terim’e isim sürprizi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Stadı’nın isminin Başakşehir Fatih Terim Stadyumu olduğunu açıkladı.

Erdoğan’dan, Fatih Terim’e isim sürprizi
 Yeni Başakşehir stadı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ında katılımıyla açıldı.

Geçtiğimiz sezon PTT 1. Lig’de şampiyon olan Başakşehirspor’un yeni stadı bugün açıldı. Açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehirspor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ katıldı.

STADIN ADI “BAŞAKŞEHİR FATİH TERİM STADI”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, stat açılışında yaptığı konuşmanın ardından Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’i yanına çağırarak başarılı teknik adama sürpriz yaptı. Stadın isminin 'Başakşehir Fatih Terim Stadı' olduğunu açıklayan Başbakan Erdoğan, Terim’i şaşırttı. Bu jestin ardından mikrofonu eline alan Fatih Terim, “Hayatımda ülkemin daha iyi tanıması ve ileri gitmesi için çok çabaladım. Gerek futbolculuğumda gerek milli takımda. Teknik adamlığımda ülkemin ismini en güzle yere yazdırmak için çok emek verdim. Ama bugün çok değişik duygular yaşıyorum. Bu gerçekten çok büyük bir sürpriz oldu. Ben 45 senemi futbola verdim ve bir insanın yaşarken isminin böyle güzel bir stadyuma verilmesinin ne anlama geldiği anlayacak bir insanım. O yüzden sayın başkanıma çok teşekkür ederim. Emeği geçenlere bir futbol damı olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle bir stadyumu meydana getirmek kolay değil. Başakşehir hepimizin katkısıyla laik olduğu yere gelecektir” dedi.

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ: “BAYRAM GİBİ BİR GÜN YAŞANIYOR”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, açılışta yaptığı konuşmasında, “Bayram gibi bir gün yaşanıyor. İstanbul’un en modern stadı bugün açılıyor. 178 milyonluk bir yatırımla bu güzel tesiste inanıyorum ki çok güzel müsabakalar oynanacak. Ne olur yeşil sahaların dışına çıkmayalım. Buradaki olaylarda tribün terörüne izin vermeyelim. Rekabet olacak ama centilmence olsun” şeklinde konuştu.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: “TÜRK FUTBOLUNA YENİ BİR ENERJİ KATACAĞIZ”
Başakşehirspor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ise, “Türk futboluna yeni bir enerji katacağız. Elde edeceğimiz başarılar taraftarımız ve milletimizin göğsünü kabartacak. Örnek bir futbol kulübü olacağımıza tüm kalbimizle inanıyorum. Açılışını gerçekleştirdiğimiz stadımız İstanbul’un 5. büyük ve dünyanın en modern statlarından biridir. Ayrıca bu yeni tesisimizde bir futbol akademisi kuruyoruz. Türkiye’de yetenekli futbolcular için elit bir spor akademisi olacak. Yeni yıldızları burada yetiştireceğiz” diye konuştu.

DEMİRÖREN: “BU STAT TÜRK FUTBOLUNDA TESİSLEŞMENİN BİR ADI”
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, “Bu stat Türk futbolunda tesisleşmenin bir adı. Federasyon olarak tesisleşmenin önemine inanıyoruz. Özellikle 2. ve 3. ligdeki takımlarımıza yeni tesisler kazandıracağız. Ben Başakşehirspor Kulübü’ne bu sezon Spor Toto Süper Lig’de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın kurdele kesimi gerçekleştirildi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0