banner102

Erdoğan: 'PYD bir terör örgütüdür!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Erdoğan PYD hakkındaki soruya, 'Ben PYD’yi bir siyasi örgütlenme olarak kabul etmiyorum. PYD bir terör örgütüdür' şeklinde cevap verdi.

Erdoğan: 'PYD bir terör örgütüdür!'
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Avrupa’da koalisyon hükümetlerinin olduğu ülkelerde sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, “Temenni ederim ki milletimiz koalisyonlara fırsat vermeden, tek başına bir iktidarın tercihini yaparsa, yapabilirse inanıyorum ki; bu 12-13 yıl içerisinde yakaladığımız istikrar ve güven ortamının devamına da ciddi bir zemin hazırlar" ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİ SANDIĞIN ÜZERİNE İNŞA ETTİK”

Erdoğan, bir gazetecinin “Seçimden koalisyon çıkarsa kırılır mısınız” şeklinde yönelttiği soruya, “Hayır. Siyasette kırgınlık, küskünlük böyle bir şey olmaz. Sandık bizim için saygı duyulması gereken en önemli mercidir, Cumhuriyetin zaten en önemli zemini orasıdır, Cumhuriyeti sandığın üzerine inşa ettik, demokrasi hakeza öyle, buradan taviz vermek mümkün değil" diye cevap verdi.

Kanaat önderleriyle görüşmesinin detaylarına değinen Erdoğan, “Kanaat önderlerinin bütün düşüncelerini bize ifadelerinin hepsini kaydettik. Şimdi onlardan da birçok şey bekliyoruz. Temenni ederim ki, bu düşüncelerini onlarda bölgelerinde işlerler, bölgelerinde onun çalışmasını yaparlar. Çünkü her şeyi devletten beklemek yanlış olur. Buralarda kanaat önderlerimizin de bir şeyler yapması, bir şeyler ortaya koyması gerekiyor, bunu bende kendilerine ifade ettim. Burada güçlerimizi birleştirebilirsek çok daha hayırlı neticeler alacağımıza inanıyorum. Olumlu bir yaklaşım içinde ayrıldık. Bir gurubuyla teke tek görüşmelerimiz oldu, gece geç saatlere kadar. Ondan sonra grup halinde yaptığımız görüşmeler oldu, sağlıklı bir adım oldu. Bu bir ilkti, bundan sonra bunu senede bir, iki kez yapmayı planladım” değerlendirmelerinde bulundu.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Seçim güvenliği konusunda hükümetin gereken tedbirleri aldığını dile getiren Erdoğan, “Burada tabii birinci derecede valilerimizin üzerinde çok büyük yük var. Valilerimizi çekinmeden, kararlı şekilde tüm ilçelerle birlikte, kaymakamlarıyla, emniyet güçleriyle, güvenlik güçleriyle her türlü tedbiri uygulamaya koyması gerekir. Burada yeri geldiği zaman, silahlı kuvvetlerimizi kullanma imkanı var, jandarma zaten her an emirlerinde, polis zaten öyle. Burada bütün bu enstrümanlar kullanıldığı zaman, inanıyorum ki daha önceki seçimlere göre çok daha sağlıklı bir çalışma olacaktır, oy kullanma olacaktır” şeklinde konuştu.

RUSYA’NIN SURİYE’YE MÜDAHALESİ

Rusya’nın Suriye’ye müdahalesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Bu konudan rahatsız olduğumuzu söyledik. Bu konuda da Sayın Putin ile görüşmelerimiz oldu. Ama şimdi bu akşam Dışişleri Bakanları Viyana’da bir araya geldiler. Toplantılar orada devam ediyor. Dar kapsamlı Amerika, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye görüşmeleri var. Bunun dışında bir de 13 ülkenin katılacağı geniş kapsamlı bir toplantı yapılacak” diye konuştu.

“PYD BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin PYD konusunda yaptığı uyarıların ardından ABD’nin tutumunda bir değişiklik olup olmadığına dair bir soruya, şu cevabı verdi:

“Şu anda onlarda soru işaretleri belirmeye başladı. Ama ben dün akşam bir televizyon programında söyledim; yani bu konuda ben PYD’yi bir siyasi örgütlenme olarak kabul etmiyorum. PYD bir terör örgütüdür ve YPG’ye de onlar, ‘bizim askeri kanadımız’ diyorlar. Hiç alakası yok. Tam aksine o da yine PKK’nın oradaki bir yansımasıdır ve şu anda da özellikle bu Türkiye üzerinde kolektif bir terör eylemi zinciri var. Bunun içinde PKK’sı vardır, DHKP-C’si vardır, DAEŞ’i vardır, PYD’si vardır ve bunun içinde yine YPG’si vardır. Dikkat edilirse bütün olaylar belgelerle ortada, kolektif yürütülmektedir. Bunu bir defa çok iyi tespit etmek, değerlendirmelerimizi buna göre yapmak gerekir diye düşünüyorum.” 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 06:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0