banner101

Erdoğan-Obama görüşmesinde neler konuşuldu?

Fransa’da gerçekleştirilen BM İklim Değişikliği Zirvesi’ne katılmak üzere Paris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşme gerçekleştirildi.

Erdoğan-Obama görüşmesinde neler konuşuldu?
 Paris’te gerçekleştirilen BM İklim Değişikliği Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada ikili temaslarda da bulundu.Erdoğan- Obama görüşmesinde Türk-Rus ilişkileri ele alındı.

Yaklaşık 1 saat süren Erdoğan-Obama görüşmesi sonrası iki liderin açıklamalarından satırbaşları; 

Erdoğan: "Bizim derdimiz özellikle bu işin diplomatik başlıklar içerisinde neticeye kavuşturulmasıdır.Bölgedeki gerilimler her iki tarafa da zarar verir.Derdimiz bundan zararla çıkmak değil, tam aksine bunu barışa dönüştürmek suretiyle bölgenin barışına katkıda bulunmaktır.Bir diğer adım ise Suriye'deki yönetimin geçici bir hükümetle özellikle Viyana süreci olarak adını verdiğimiz bu çalışmların başarılı bir neticeye dönüştürülmesidir.Bayırbucak'ta DAEŞ yok. Suriye'de verilen mücadelenin detayları üzerinde durduk. Rusya ile yaşananları değerlendirdik. Rusya konusundan diplomasiden yanayız.Tansiyonun düşürülmesinden yanayız."

Obama: "Türkiye ile Rusya'nın Rus savaş düşürülmesinin ardından birlikte nasıl çalışabileceğini görüştük. Türkiye'nin kendini savunma hakkını destekliyoruz. Gerginliklerin azaltılmasını diplomatik yollarla sorunların çözülmesini konuştuk.Putin'e de söyledim gerilimi arttırmanın anlamı yok. DAEŞ'in püskürtülmesi en büyük arzumuz"

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0