banner101

Erdoğan: 'Hükümet çıkmazsa çözüm...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimiz takdirini 7 Haziran’da ortaya koydu. Bu tablodan bir hükümet çıkmazsa çözüm merci yine milletimizin ta kendisidir” dedi.

Erdoğan: 'Hükümet çıkmazsa çözüm...'
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sepetçiler Kasrı’nda Yeşilay’ın düzenlediği 5. geleneksel iftar programına katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Bilindiği TBMM başkanlık seçimini tamamladı. Şimdi sıra başkanlık divanının oluşturulmasındadır. Anayasamıza göre başkanlık divanının oluşumunun ardından hükümet kurma görevi noktasında 45 günlük süreci başlatmak üzere parlamentodan bir milletvekiline bu süreci başlatacağım. Mecliste çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa sürede kurulması temennimdir. Tüm siyasi partilerimizi bu konuda sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Türkiye’nin önünde çok önemli sorunlar, alınması gereken çok önemli kararlar var. Bu yükün altından kalkabilecek güç, dirayet ve kararlıkla bir hükümetin kurulması arzusundayım. Azınlık hükümetinin böyle bir imkana sahip olamayacağına inanıyorum. Aynı şekilde gündemimizdeki kritik meselelerde asgari bir anlayış birliği sağlayamamış kuracağı hükümetinde ihtiyacımız olan çözümleri üretemeyecekleri kanaatindeyim. Hükümetin kurulamaması halinde yapılacak işlemlerde yine anayasamızda belirtildiği şekilde tarafımdan adım adım hayata geçirilecektir” dedi.

“Dünyada ve bölgemizde gerçekten hayati gelişmelerin yaşandığı bir dönemde Türkiye’nin hükümet meselesiyle uğraşmak zorunda kalmasını asla arzu etmezdim. Ama şartlar ülkemizi bu noktaya getirdi” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Ama şartlar ülkemizi bu noktaya getirdi. İnşallah bu dönemi de en kısa sürede ve en hayırlı şekilde geride bırakacağız. Milletimiz takdirini 7 Haziran’da ortaya koydu. Bu tablodan bir hükümet çıkmazsa çözüm merci yine milletimizin ta kendisidir. Eğer parlamento çözemiyorsa çözecek olan milletimizin ta kendisidir. Yani kimse milletimize gitmekten bir defa çekinmesin kaçmasın. Biz uzun zamandır mevcut sistemimizdeki bu mahsurlara dikkat çekerek alternatif tekliflerimizi dile getiriyoruz. Yaşanan her gelişme bizim tespitlerimizi ve bu tespitlerin doğruluğunu bir kez daha teyit ediyor. İnşallah önümüzdeki dönem bu sorunların çözümü ile ilgili tekliflerimiz sağduyulu bir şekilde tartışılır, değerlendirilir.”

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2015, 04:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0