Erdoğan: Ben öyle bir şey söylemedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 'Obama’dan Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmesini istediği ancak Obama’nın bunu reddettiği” yönündeki haberin hatırlatılması üzerine, Erdoğan “Ben öyle bir şey söylemedim” dedi

Erdoğan: Ben öyle bir şey söylemedim
banner98
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’taki temasları kapsamında burada bulunan Türkevi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dış İlişkiler Konseyi’ndeki (CFR) basına kapalı olarak gerçekleştirdiği konuşmanın ardından New York’taki Türkevi’ne yürüyerek geçti. Buradaki ziyaretini de basına kapalı gerçekleştiren Erdoğan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Temaslarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunması istenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda yoğun temaslar yok. Şu anda sadece CFR’da yaptığımız bir konuşma var. O konuşmanın da içeriği zaten belli, açıktı. İlk temasımızı şimdi Ban ki-Moon ile yapıyoruz. Akşam burada bir resepsiyonumuz var. Ondan sonra devam edecek. Daha sonra zaten görüşmeler yaparız” dedi.

CFR’daki konuşmasına dair detaylı bilgi vermeyen Erdoğan, Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Richard N. Haass’ın Twitter’dan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama’dan Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmesini istediğini ancak Obama’nın bunu reddettiğini söylediği” yönünde bir mesaj attığının dile getirilmesi üzerine, “Ben öyle bir şey söylemedim” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtıladıktan sonra BM Genel Sekreteri Ban ki-Moon’la görüşmek üzere New York’taki BM Genel Merkezi’ne geçti. 

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0