Duvarların ayrıklarından korku dolu bakış

Adıyaman’da 7 ay önce meydana gelen 3.4 büyüklüğündeki depremle birlikte duvarlarında ayrıklar oluşan ev, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Duvarların ayrıklarından korku dolu bakış
banner98
 Evin duvarlarındaki ayrıklar her gün giderek büyüyor. Ayrıklar o kadar büyük ki, odaların içi diğer odalardan rahatlıkla görülebiliyor. Evin her an yıkılma tehlikesi olmasına rağmen içinde yaşayan Karakuş ailesi çaresizlik nedeniyle evlerinden ayrılamıyor. Maddi imkanları olmadığı için evi terk edemeyen aile, her gün ölüm korkusuyla yaşıyor.Adil ve Yadigar Karakuş ile çocukları Ayşe, Onur ve Duygu, Varlık Mahallesi 1516. Sokak 21 numaralı evde yaşıyor. Asgari ücretle bir işyerinde çaycı olarak çalışan Adil Kurakuş’un, 2000 yılında çeşitli zorluklarla yatırdığı evin duvarları, 2014 yılının Şubat ayında meydana gelen 3.4 şiddetindeki depremle ayrılmaya başladı. Büyük ayrıkların meydana geldiği duvarların arasından bakan 8 yaşındaki Duygu Karakuş’un korku dolu bakışları objektifler tarafından ölümsüzleştirildi.

Yardım istemeyi onurlarına yediremeyen Karakuş ailesi, maddi imkansızlık nedeniyle evlerini yeniden yaptıramıyor.

Anne Yadigar Karakuş, “Depremin olduğu gün sabah kalktığımızda evin duvarlarında çatlakları gördük. O zamandan beri korku içerisinde oturuyoruz. Adıyaman deprem bölgesi olduğu için korkuyoruz. Çocuklar evin lavabosuna gitmeye korkuyor. Lavabo ihtiyaçlarını dışarı yaptığımız tuvalette gideriyorlar. Banyonun tavanı üzerimize düştü. Artık yapacak başka çare yok. Gündüz hep bahçedeyiz, içeri girmemeye gayret ediyoruz. Her geçen gün ayrıklar daha çok açıldı. Devletin bize el uzatmasını istiyoruz. Sadece evimizi bu halden kurtarmak istiyoruz, başka hiçbir şey istemiyoruz” dedi. Evin en küçük çocuğu 8 yaşındaki Duygu Karakuş ise, evin üzerine yıkılacak olmasından dolayı çok korktuğunu ifade etti. 13 yaşındaki Onur Karakuş ise, korkudan dışarıda yattıklarını ve eve girmemeye gayret gösterdiklerini söyledi. Yaz aylarını dışarıda geçirdiklerini fakat kışın çaresiz olduklarını dile getiren 15 yaşındaki Ayşe Karakuş ise, başka çareleri olmadığı için mecburen evin içinde yaşamak zorunda olduklarını aktardı. 

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0