Devletin zirvesi Anıtkabir’de

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de bir tören gerçekleştirildi.

Devletin zirvesi Anıtkabir’de
banner98
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 94. yıldönümü etkinlikleri Anıtkabir'deki törenle başladı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir avlusuna geldi. TBMM Başkanı Çiçek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından devlet erkanı Misak-ı Milli Kulesine geçti. Çiçek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Çiçek, deftere şu satırları yazdı:

"Aziz Atatürk! İlk başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94’üncü açılış yıldönümü huzurunuzda bulunmanın heyecanını yaşıyoruz. Öncülüğünüzde açılan Meclisimiz düşmanı ülkemizden kovmuş, Cumhuriyetimizi kurmuş ve milletimize onurlu bir tarih bırakmıştır. TBMM olarak bugünde ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve bize hedef olarak gösterdiğiniz muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkması için çalışıyoruz. Milli mücadelemizde gösterdiğiniz büyük ruh, kalkınma idealiniz ve büyük başarılarınız bize daima ilham vermektedir. Ülkemiz hedeflerini gerçekleştirecek, daha kalkınmış ve modern bir ülke olacaktır. Milli egemenlik anlayışını güçlendirmek, daha demokratik, çoğulcu ve özgürlükçü bir ülke haline gelebilmek temel amacımızdır. Yaptıklarınız ve milletimize bıraktıklarınız için daima minnet ve şükran duyuyor, daha büyük işler yapmak için kendimizde heyecan hissediyoruz. Aziz ruhunuz şad olsun!”

Anıtkabir'deki törene, Çiçek'in yanı sıra Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve kabine üyeleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0