banner101

Davutoğlu'nun çağrısı uykularını kaçırdı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Dışişleri Bakanıyken yaptığı 'Rus gelin alın' çağrısının ardından uykularının kaçtığını söyleyen Alanya Rus Derneği Başkanı Anjelika Anzhela, "Ülkenin dört bir yanından telefonla arayan Türk erkekleri Ruslarla evlenmek istediklerini söylüyorlar. Biz yardım derneğiyiz, evlendirme bürosu değiliz" diyerek isyan etti.

Davutoğlu'nun çağrısı uykularını kaçırdı
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Türk-Rus evliliklerini değerlendirmiş ve "Rus gelinlerin sayısı artsın istiyorum. Rus gelinler Türk aile yapısına çok uygun. Danışmanlarımdan biri de Rus gelin aldı" demişti. Bu çağrının ardından bir çok bekar Türk erkeğinden Rus kızlarla evlenmek istediklerine dair telefon aldığını söyleyen Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela,

"Sayın Davutoğlu'ndan önce de Rus gelin konusunda Türk erkekleri arasında istekler vardı. Ancak Sayın Davutoğlu'nun bu açıklamasının ardından galiba Türk erkekleri daha da cesaretlendiler. Davutoğlu'nun bu çağrısı daha inandırıcı gelmiş olmalı ki Rus gelinler ile evlenmek, onları ev hanımı yapmak ve onlarla hayat geçirmek için isteklerde bulunmaya başladılar. Bu arada da dernek olarak bizi aramaya başladılar. Sürekli olarak 'bizi Rus kızlarla tanıştırın, bize Rus gelin bulun' diye yoğun talepler oldu. Isparta, Aydın Diyarbakır gibi illerden bu tür haberleri okuyup bizi arayarak Ruslarla evlenmek istediklerini söylüyorlar.

Biz kendilerine doğru olmadığını söylüyoruz ancak "Madem doğru değil bu tür haberler niye yapılıyor?" diye haberlerin bile fotoğrafların çekip bize atıyorlar. Bu açıklamaların ardından Alanya'da Rus gelin sayısı arttı. Ben bir dernek başkanı olarak demiyorum ki buyurun gelin sizi evlendireyim. Ya da birilerini bulayım" dedi.

"BİZ EVLENDİRME DERNEĞİ DEĞİLİZ"
Dernek olarak bu gibi işlerle uğraşmadıklarını da belirten Anjelika şunları söyledi: "Bizim dernek olarak kesinlikle bu konularda hiçbir kimseye yardımcı olamayacağız. Biz kimseyi evlendirmiyoruz, tanıştırmıyoruz. Lütfen bunu yayınlayın. Çünkü internetten derneğimizin telefonuna ulaşan Türk erkekleri hiç düşünmeden gece gündüz arıyorlar, bu gibi taleplerde bulunuyorlar. Ben kendim bu konuda çok rahatsızım.

Gecenin bir yarası saat 24.00, 01.00 saatlerinde bile arıyorlar. Dernekler normalde 6 ya da 7'ye kadar çalışabilir. Ama gecenin yarısı boş insanlar internet sitelerinde bu tarz haberleri okuyup, dernek sitesinden de benim telefonumu alıp gece yarılarında beni aramaları çok çirkin bir durum. Ben telefon numaramı internet sitesine gerçekten ihtiyacı olan insanlar arasın diye koydum. Ama 'evlendir beni, birisiyle tanıştır' diye koymadım. Öyle yapmasınlar ki gerçekten ihtiyacı olan insanlar bana ulaşsın, bizler de dernek olarak bu kişilere yardımcı olalım. Bu konuda mağdurum. Sizden ricam bizim derneğimizin evlendirme derneği değil ve gibi konulara bakmadığımızı haber yapmanız." 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0