Davutoğlu: 'O belediyelerin ihanetlerinin hesabını soracağız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’li ve HDP destekli belediyelerin terör örgütü PKK’ya hizmet ettiğini, bunun hesabının sorulacağını söyledi.

Davutoğlu: 'O belediyelerin ihanetlerinin hesabını soracağız'
banner98
 Ankara Büyükşehir Belediyesinin yeni projelerinin tanıtım toplantısında konuşan Davutoğlu, Suriyeli mültecilerin ölümlerine sessiz kalan Birleşmiş Milletler ve Avrupa ülkelerine de sert tepki gösterdi. Davutoğlu, “Dün sahilimize vuran 36 cesedin vebali, BM Güvenlik Kurulu başta olmak üzere uluslararası toplumun üstündedir. Bunun sorumlusu Suriye’yle ilgili her şeyi veto eden Rusya’dır. Bizler her platformda bu kardeşlerimizin hakkını hukukunu savunmayı sürdüreceğiz” dedi.

"HESAP VERECEKLER"

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin neredeyse tamamının merkezi yönetim tarafından karşılandığını açıklayan Başbakan “Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin gelirinin yüzde 96,7’sini merkezi yönetimden sağlanıyor. Gelirinden yarısından fazlası da harcanmıyor. Geri kalanının nereye gittiğini siz tahmin edersiniz. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin giderinin yüzde 62’si personele harcanıyor. Bu personel hangi hizmeti yerine getiriyor ki, böyle bir gider var. Bunun hesabını tek tek soracağız” diye konuştu.

Vatandaş hizmet beklerken bu kişilerin hendekler kazıp barikatlar kurduklarını ve imkanları bunlara harcadıklarını ifade eden Başbakan, “Yatırım, hizmet, icraat yok ama şiddet, terör, barikat, hendek her türlü illegal yapı var. Bu ihanetlerin hepsinin hesabını soracağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0