Davutoğlu: 'Dinleme bir savaş ilanıdır'

Davutoğlu ortam dinlemesinin Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bir savaş ilanı olduğunu söyledi.

Davutoğlu: 'Dinleme bir savaş ilanıdır'
banner98

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, internete düşen ses kaydıyla ilgili olarak Kütahya'da yaptığı açıklamada, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine savaş ilanı olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları için Kütahya'ya gelen Bakan Davutoğlu, AK Parti Küçük Park Seçim İrtibat Bürosu önünde halka hitap etti. Bakan Davutoğlu, daha sonra tarihi bir konakta basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesinin, son derece vahim bir gelişme olduğunu ve böyle bir müdahalede bulunulmasının açık bir siber saldırı teşkil ettiğini belirterek, "Sayın Başbakanımız başta olmak üzere bakanlarımızın kritik yetkililerinin ortam dinlemesi yapılması açık şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne savaş ilanıdır. Söz konusu aziz devletimizin bekası ise bu konuda tedbir almak devletin görevidir. Bir ülkenin sınırlarının ihlal edilmesine karşı nasıl tedbir alınması gerekirse, yetki almış bir kriz masası bu toplantı sonrasında Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik askeri tedbirler ele alınmıştır. Bu saldırıyı gösterenler Türkiye Cumhuriyeti Devletini zaaf içinde göstermek istemektedirler. Süleyman Şah Türbesi'nin korunmasına yönelik tedbirleri engellemek istemektedirler. Milletimize ve bütün vatandaşlarımıza şunu ifade etmek isteriz ki; bu devletin itibarı hepimizin itibarıdır. Güvenliği hepimizin güvenliğidir. Casusluk faaliyetini andıran çalışmalar devletimizin güvenliğine yönelik saldırıdır. Bu saldırıyı yapanlar en şiddetli şekilde cezalandırılacaklar" diye konuştu.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin hedefinin açık olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bu saldırıyı gerçekleştirenler, Türkiye Cumhuriyeti Devletini zaaf içinde gösterme çabası içindedirler. Bu saldırıyı gerçekleştirenler açık bir şekilde bir vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin korunmasına dönük çalışmalarımıza sekte vurmak istemektedirler veyahut da oradaki askerlerimizin güvenliğiyle ilgili ciddi bir tehdit oluşturmuş bulunmaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir; geleneği vardır, kurumları vardır ve kendisine dönük her tür saldırıyı ister hava sahası ihlali şeklinde olsun isterse bu şekilde devletin güvenlik birimlerinin toplantılarına öyle veya böyle teknolojik araçları istismar ederek, ortam dinlemesi şeklinde nüfuz etmek şeklinde olsun buna gerekli cevabı verir. Hiç kimse tereddüt içinde olmasın ki bu saldırıyı gerçekleştirenler en açık ve net tavrı göreceklerdir. Bu tür çabalar akamete uğrayacaktır. Devletimizin ve milletimizin bekası anlamında bütün kurumlarımız gerekli her türlü tedbiri alacaktır" şeklinde konuştu.
Vatandaşlara seslenen Davutoğlu, "Bu ülkenin ve devletin itibarı hepimizin itibarıdır. Bu ülkenin güvenliği hepimizin güvenliğidir. Bu tür gayrikanuni bir şekilde ve açık bir casusluk faaliyetini andıracak tarzda yapılan çalışmalar, devletimizin güvenliğine dönük bir saldırı mahiyetindedir ve gerekli görülen her türlü tedbir alınmak suretiyle bu saldırıyı yapanlar en şiddetli şekilde cezalandırılacaklar ve faaliyetleri akamete uğratılacaktır" ifadelerini kullandı.

SES KAYDI MALATYA'DAKİ KRİTİK SURİYE TOPLANTISI ESNASINDA YAYINLANDI

Suriye sınırındaki gelişmeler ve olası gelişme ihtimalleri üzerine yapılan toplantıya ilişkin ses kayıtlarının yayınlandığı esnada Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 2. Ordu Komutanlığı Karargahı'nda bölgedeki üst düzey komutanlar ile birlikte 2 gün süren Suriye gündemli toplantıda bulunuyordu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in, Suriye sınırları içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik saldırıyı değerlendirmek üzere yaptıkları görüşmeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtları internete düştüğü esnada Malatya’da Suriye sınırı ile ilgili olarak üst düzey komutanların katıldığı toplantı devam ediyordu.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 26 Mart Çarşamba sabah saatlerinde Malatya’ya gelmiş ve bugün öğlen saatlerine kadar Suriye sınırının sorumluluk sahasında yer aldığı 2. Ordu Karargahı'nda 2. Ordu Komutanı Galip Mendi, bölgedeki korgeneraller ve diğer üst düzey komutanlarla toplantı yaptı. Orgeneral Akar’ın katıldığı toplantıda Suriye sınırındaki gelişmeler ve olası gelişme ihtimallerinin de değerlendirildiği öğrenildi.

Malatya 2. Ordu Komutanlığı Karargahı'ndaki bölgede üst düzey komutanların da hazır bulunduğu toplantı devam ederken, Dışişleri Bakanlığı'ndaki toplantının ses kayıtlarının aynı zamanlamada yayınlanması dikkat çekti.
Orgeneral Akar, 1.5 gün süren toplantının ardından öğleden sonra Malatya’dan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0