banner101

Davutoğlu: 'Demokrasi kahramanları olarak başınız dik olmalı'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu belediye başkanlarına seslenerek, "Bu vandalizim karşısında hiçbir siyasi kadro sizler gibi ayakta duramazdı. Biz, Allah'tan başka kimseden korkmama ahdiyle yola çıktık. Demokrasi kahramanları olarak başınız dik olmalı" dedi.

Davutoğlu: 'Demokrasi kahramanları olarak başınız dik olmalı'
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu belediye başkanlarına seslenerek, "Bu vandalizim karşısında hiçbir siyasi kadro sizler gibi ayakta duramazdı. Biz, Allah'tan başka kimseden korkmama ahdiyle yola çıktık. Demokrasi kahramanları olarak başınız dik olmalı" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde Doğu ve Güneydoğu Anadolu belediye başkanları ile yaptığı toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, yaptığı konuşmada, "Son dönemde Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde yaşanan gelişmeler neticesinde bu toplantıyı öne aldık. Geldiniz hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Ne kadar zor bir bayram, ne kadar zor bir hafta geçirdiğinizi hepimiz biliyoruz. Biz valilerimiz üzerinden gelişmeleri buradan takip ettik. Bakanlarımız alana geldiler, sizlerle temas halinde oldular. Bunlarla yetinmeyip sizleri dinleyerek alandaki durumu anlamak istedik. Dinlediklerim daha açık ve berrak resmi ortaya koyma bakımından ciddi bir ipucu verdi. Alınması gereken tedbirler konusundaki kanaatlerini dinlemekten memnuniyet duyduk. Bu şiddet ve terör yanlıları aslında bayramda başlattıkları bu saldırılarla kamuoyu ve kamuoyu otoritesini temsil eden kurumlar. Yine işyerleri tahrip edildi, sivil araçlar yakıldı. Acaba o sivil araçların sahibi olan araçlar onları elde edebilmek için ne kadar büyük bir çaba sarfettiler. AK Parti teşkilatları hedef alındı. Meclis üyeleri ve AK Parti yerel yöneticileri hedef alındı. Biz de bugün de vurguladığım gibi kamu düzeninin tesis edeceğiz, ekonomik kaybı telafi edecek tedbirler alacağız, halkımızın özgüvenini ve psikolojisini üstün tutacak şekilde yanına olacağız" dedi.

"3 temel mesajımız var, bulunduğunuz illere götürmenizi istediğim" diyen Davutoğlu, "Birincisi, 30 Mart seçimlerinin ne kadar zor şartlarda yapıldığını biliyoruz. Nasıl bir baskı ortamı kurulmak istendiğini biliyoruz. Sizler o baskıya direnerek son vandalizim eylemleri karşısında dik durarak demokrasi kahramanı oldunuz. Bu vandalizim karşısında hiçbir siyasi kadro sizler gibi ayakta duramazdı. Biz, Allah'tan başka kimseden korkmama ahdiyle yola çıktık. Demokrasi kahramanları olarak başınız dik olmalı. İkincisi, sizler bölge halkının gerçek temsilcileriniz. Çözüm sürecinde bazı çevreleri muhatap almamız Kürt kökenli vatandaşlarımızın yegane temsilcisi olduğu anlamına gelmez. Oradaki kardeşlerimizin temsilcileri yerel yöneticiler olarak sizlersiniz. Bölgede anaların ak sütü gibi helal oylarıyla halkımız sizi temsilci kıldı" ifadelerini kullandı.

"TALEPLERİNİZ TEK TEK İNCELENECEK"

Başbakan Davutoğlu, "Lider ne kadar kararlıysa halk da onunla birlikte o kararlılığı gösterir. Sizlere güveniyoruz. Sizler kendi ilçenizin öncüleri olarak bu kararlılığı gösterme dirayetine sahipsiniz. Üçüncüsü ise alınacak tedbirler, sizleri çok büyük bir dikkatle dinledik. Emin olunuz ki her bir sözünüz burada dikkatlice ele alınacak. Bizzat ben de raporları okuyacağız. Talepleriniz, gündeme getirdiğiniz konular tek tek incelenecek. Madem ki AK Parti binaları hedef edinmiştir, sizlere her konuda destek olacağız. Alınması gereken güvenlik tedbirlerini hiç aksatmadan alma konusunda İçişleri Bakanımız ve valilerimize zaten talimat verildi. Bu topraklarda kimse eşit vatandaşlara baskı uygulayamaz. Çözüm sürecinin kamu düzensizliğine bir bahane olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Talepleriniz arasında olan ekonomik ihtiyaçlar konusunda yangın yerinde gül yetiştireceğiz" diye konuştu.

Van depreminde tabii bir afet yaşandığını belirten Davutoğlu, "Van'ı nasıl inşa ettiğimizi Vanlılar bilir. Şimdi, tabii afetti maalesef onların yaptığı vandalizm karşısında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve yerel yöneticileri sahipsiz değildir. Onların yıktığı her binayı daha güzel şekilde inşa edeceğiz. Yakılan her belediye binası kendilerine ait olmadığı için, o belediyelerin yanında olacağız, restore edeceğiz. Maalesef utanç verici bir tabloyla karşı karşıya kaldık, yangınlar sürerken bazı belediye başkanlarının sizlere itfaiye aracı vermediğini biliyoruz. Biz belediyelere bu imkanları halkımız ihtiyaç hissettiğinde kullanılması imkanını verdik. İlçe belediyelerimizin ihtiyacı olan araç gereçler de en kısa zamanda temin edilecek. Ekonomi tekrar canlandırılacak. Kardeş belediye anlayışla her bir belediyemize Batı'dan, Orta Anadolu'dan kardeş belediye tahsis edilecek. Sizlerin bu konuda Van depreminden sonra nasıl bir seferberlik ilan edildiğini hepiniz gördünüz, bildiniz. Şimdi de bir seferberlik ilan ediyoruz, şimdi de yardımlaşma seferberliği ilan ediyoruz. Her şey telafi edilir, yıkılan bina yeniden yapılır, yanan yerde çok güzel eserler inşa edilir. Zaten bu vandalların hedefi de sizlerin kendinize olan, devletinize olan güveninizi kaybetmenizi istediler" ifadelerine yer verdi.

"BOYUN EĞMEDİNİZ, EĞDİRİLEMEYECEKSİNİZ"

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
"Bütün Türkiye sizin yanınızdadır. Oradaki kardeşlerimizin yanındadır. Türkiye'nin komşu ülkelerde yaşanan kargaşa ortamına girmemesi için her türlü tedbir alınacaktır. Bu ülkenin felaket, acı söz konusu olduğunda nasıl omuz omuza verdiğine tarih de şahittir gelecek nesiller de şahit olacaktır. Her birinizin tek tek öyküsünü biliyorum. Bu duruşunuz dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün bir millet adına hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Boyun eğmediniz, boyun eğdirilemeyeceksiniz. Hayırla illerinize, vatanımızın güzel topraklarına geri dönünüz. Her şartta ve her durumda hükümetimizin AK Parti kadrolarının yanında olduğunu oradaki vatandaşlarımıza iletin."  

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0